DÜZCE (AA) - Düzce'de, 1'inci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanının genişletilmesi maksadıyla bir protokol gerçekleştirildi.

Düzce Valiliği koordinasyonunda Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile 1'inci Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı arasında 1'inci OSB parselinin artırılması maksadıyla bir tören gerçekleştirildi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediyesi Kültür Merkezi Toplantı Salonu'ndaki törende gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, kentte 5'inci OSB'nin kuruluşunun tamamlandığını hatırlattı.

Kentte faaliyete bulunan 1'inci OSB alanının genişlemeye ihtiyacı olduğunu belirten Dağlı, en az 20 bin kişilik istihdamı da en geç birkaç sene içerisinde oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Amaçlanan istihdamı sağlayabilmek amacıyla düzenli sanayileşmeye ihtiyaçlarının olduğunu aktaran Dağlı, "Düzenli sanayileşme adına, çevreye duyarlı, yeşili koruyan, İSKİ havzamızdan dolayı İSKİ'ye duyarlılığı olan yeni sanayi bölgesini nasıl oluşturabileceğimizin çalışmasına başladık. 1'inci OSB'yi biraz daha genişletmek suretiyle bunun en kolay olabileceğini ve çevreyi en iyi bu şekilde koruyabileceğimizi düşündüğümüzden dolayı böyle bir çalışmanın altyapısını başlattık. Belli bir aşamaya da geldik." şeklinde konuştu.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ise kentte yeterli sayıda sanayi parseli bulmakta zorlandıklarını dile getridi.

Düzce'deki OSB'lerin toplam alanının 775 hektar olduğunu söyleyen Özlü, "1'inci OSB'nin genişleme alanı toplamda 351 hektar. Yani Düzce'deki OSB'lerin toplamının yarısı kadar bir genişlemeyi öngörüyoruz ki bu çok ciddi bir rakamdır. Bu genişleme olduğunda Düzce'deki OSB'lerin toplam büyüklüğü 1126 hektar olacak. Yani Düzce'deki toplam OSB'leri yüzde 50 büyütüyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Dağlı, Başkan Özlü, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu arasında protokol imzalandı.