Başkent Ankara'da "Gıda Kent" kurulması projesi kapsamında, sektörde faaliyet gösteren yaklaşık 10 bin işletmenin temsilcileri, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısında bir araya geldi.

"SEKTÖRE FAYDA SAĞLAYACAK, TRAFİĞİ RAHATLATACAK" 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Baran, ATO olarak 2017'den beri Ankara'da "Gıda Kent" kurulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdikleri bilgisini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un tensipleriyle gerçekleştirilen toplantılarla hayata geçirilmeye çalışılan projenin, Ankara için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Baran, "Hem gıda sektörünü hem de şehrimizi trafik başta olmak üzere birçok açıdan rahatlatacak bir proje. Ankara için bir şans olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"BİRÇOK FAYDA SAĞLAYACAK"

Projedeki kentin Kahramankazan bölgesinin, ana yolların güzergahı olduğunu ifade eden Baran, "Gimat başta olmak üzere şehrimizin birçok yerinde trafik yoğunluğundan kaynaklanan sıkıntılar yaşanıyor. Gıda ile ilgili tüm işletmelerin aynı alana toplanarak şehir dışına taşınması, şehrin trafiğinin ve trafik kaynaklı hava kirliliğinin azalması, gıda toptancılarının ana yollara ulaşımını kısaltması açısından birçok fayda sağlayacak." dedi.

Söz konusu projenin tüm dünyaya örnek olabilecek bir proje olduğunun altını çizen Baran, ATO olarak istihdama, şehre katkı sağlayacak, birçok sektörün örnek alabilecek ve Türkiye'yi öncü bir konuma getirecek projede yer almaktan ötürü heyecan duyduklarını da sözlerine ekledi.  (AA)