Varlık Makina, Avustralya, Endonezya, Malezya, Vietnam, Arjantin, Şili, Mısır, Tunus gibi dünyanın birçok ülkesinde anahtar teslim yapı kimyasalları tesisleri kuruyor.

Varlık Makina Proje ve Satış Mühendisi İsa Nurun Arslan, yüzde 80-90 oranında ihracat yaptıklarını kaydederek, “BASF, Sika, Mapei gibi yapı kimyasalları sektöründe dünyada önde gelen firmaların çözüm ortağıyız. Aynı firmaların farklı lokasyonlardaki projelerini tamamladık. Yurt içinde ise Betek Boya, Yurtbay Seramik, Halimoğlu Fasarit Boya gibi Türkiye’deki birçok büyük firmanın anahtar teslim tesislerini gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Arslan, projeler gerçekleştirdikleri firmalardan olumlu dönüşler aldıklarını, firmaların Avrupa standartlarında kaliteli ürün ve performans aldıklarını ve maliyet açısından uygun oldukları için kendilerini tercih ettiklerini dile getirdi. 

Paletleme ve hat sonu makinalarında ileride olduklarını söyleyen Arslan, paletleme robotunu tesise özel tasarladıklarını, firmalar ilk aşamada yatırım yapmasalar da sonrasında paletleme robotu ve hat sonuna yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi.