ORDU (AA) - Ordu'lu bir firma tarafından üretilen ballı fındık ezmesi, Çin'de gerçekleştirilen yarışmada 697 ürün arasından ilk 10'a kalmayı başarısını gösterdi.

Altaş Yağ Sanayi Ticaret AŞ,  trafından yaklaşık 6 sene süren Ar-Ge çalışmalarının neticesinde yüzde 70 fındık ile yüzde 30 baın  içeren bir kahvaltılık ezme çeşidü geliştirildi.

Fındık ile bal karışımıolan  kahvaltılık ezmeyi piyasaya sunan firma, sonrasında ise ürünün ihracatını gerçekleştirdi.

Firmanın geilştirdiği ballı fındık ezmesi, 14-16 Mayıs tarihleri arasında Çin'de gerçekleştirilecek olan  "Sial China 2019" gıda fuarının öncesinde gerçekleştirilen ve dünyanın farklı ülkelerinden yarışmaya yollanan 697 yeni ürünün arasında ilk 10'a girmeyi başardı.

Sektörün ileri gelen isimlerinin jüri üyeliğini üsteleneceği yarışmanın final turunda ise en iyi ilk üç ürün belirlenecek.

Altaş Yağ Sanayi Ticaret AŞ Genel Müdürü Uğur Altaş tarafından yapılan açıklamada, firma olarak gurur duyduklarını vurgulayarak, uzun süren  Ar-Ge çalışmalarının neticesinde geliştirdikleri ve içinde şeker ile katkı malzemesi bulunmayan ürünü dünya çapında tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını  belirtti.