Sürdürülebilirlik odağında yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarıyla tekstil sektöründe yeniliklere imza atan Yünsa, geliştirdiği BioGreen yünlü kumaş sayesinde karbon ayak izini muadillerine göre 8 kat azaltıyor.

GELECEK KUŞAKLARA DAHA İYİ BİR DÜNYA BIRAKMAK İÇİN...

Avrupa’nın en büyük entegre yünlü kumaş üreticisi firma, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilir üretim konusundaki çalışmalarını zenginleştiriyor.

Son olarak firma tarafından geliştirilen çevreci kumaş, doğadan toplanan yabani bitki tohumlarından sağlanan yağ bazlı bir yumuşatıcı ile işlem görüyor ve böylece doğada biyolojik olarak yüksek oranda çözünebiliyor. 

"DÜNYADA İLK VE TEK OLMAK GURURLANDIRIYOR"

Söz konusu yeni ürünleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yünsa Genel Müdürü Mustafa Sürmegöz, tekstile inovasyon katmak önceliği doğrultusunda çalıştıklarını vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün dünyanın tek gündemi sürdürülebilirlik. Her sektör sürdürülebilirlik konusunda sorumluluk almalı. Şirket olarak, bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Üretimimizin merkezinde çevre dostu, sürdürülebilir çözümler ve inovasyon var. Daha az enerji ve doğal kaynak harcayarak, daha az karbon ayak izi bırakarak doğayla daha barışık üretim için çalışıyoruz. Ekiplerimizin bu kapsamda geliştirdiği yeni kumaşımız da bu çabalarımızın bir ürünü. BioGreen kumaşın üretim sürecinde petrol bazlı ürünler yerine çevre dostu yeşil kimyasal ile proses uygulaması yapılıyor. Bu sayede havaya ve suya tehlikeli seviyelerde zararlı madde salınmıyor, fosil yakıtların ortadan kalkmasıyla enerji kullanımı azalıyor."

Sürmegöz ayrıca, benzerlerine kıyasla 8 kat daha düşük karbon ayak izine sahip apre tekniğini, yünlü kumaşlarda uygulayan dünyadaki ilk ve tek firma olmanın kendilerine gurur verdiğinin altını çizdi.

EN ÇEVRECİ UYGULAMALAR ARASINDA BULUNUYOR

Doğal ve yenilenebilir kaynaklardan oluşturulan, yenilikçi teknolojisi ve minimum çevresel etkisiyle BioGreen sektördeki en çevreci uygulamalar arasında yer alıyor.

Diğer yandan firma, yakın zamanda yünlü kumaşa avokado yağını nüfuz ettirerek ürettiği AvoCare isimli kumaşla da Türkiye’de bir ilke imza atmıştı.