BURSA (AA) – Oyak Renault Fabrikaları'nın konferans salonundaki tanıtım toplantısında konuşan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun,  tüm dünyanın merakla beklediği Yeni Clio'yu tanıtmaktan gurur duyduklarını belirtti.
Aoun,Oyak Renault Fabrikası'nda yeni Clio'nun seri üretimine en kısa süre içinde başlayacaklarını belirtti ve projede görev almak üzere 350 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti.
Yeni Clio'nun otomotiv sektörüne damga vuracağını dile getiren Aoun, "Clio  sembolik ve çok önemli bir model. 30 yıldır var ve 15 milyon araç satıldı. Renault Grubunun bugün de en çok satan aracı. Otonom, mobil ve bağlantı olmak üzere yeni Clio 3 konsepti içeriyor, Hem dış hem de iç tasarımı da çok çekici ve yenilikçi. Hiç şüphesiz yeni Clio tasarımıyla, içerdiği yeni teknolojilerle ve yeni konseptiyle segmentinin ilk sırasında yer alacak. Yeni Clio'nun geliştirilmesinde Fransa'da fabrikamızda, satın alma, mühendislik, finans, kalite, lojistik ve üretim bölümlerinde görevli çok sayıda çalışanımız, projenin ürün geliştirme ve devreye alma sürecinde farklı görevler aldı. Yeni Clio, kendi kategorisinin lideri olacak olan Renault Grubu tarafından yapılan 306 milyon avroluk bir yatırımın ürünü. Bursa'daki Oyak Renault Fabrikaları'na bu yatırımın 181 milyon avroluk kısmı yapıldı. Türkiye'deki yerel tedarikçilere de bu yatırımın 125 milyon avrosu yapıldı. Yaklaşık 70 yerel tedarikçi var. Aracımızın yerlilik oranı da yüzde 50-60 seviyesinde."
Geçen yıl Oyak Renault'nun 6 milyonuncu motorunu ürettiğini söyleyen Aoun, "Hepimizin merakla beklediği bu yeni otomobilimiz, Türkiye'nin ekonomisine katkıda bulunacak, aynı zamanda Oyak Renault'a ihracat ve üretim anlamında liderlik getirecek. Bu projeye emek verenlere teşekkür ediyorum." dedi.
Daha sonra Yeni Clio'nun tanıtımı Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki dünya lansmanıyla eş zamanlı olarak yapıldı. Aracın özelliklerine ilişkin Yeni Clio'nun Endüstriyel Proje Direktörü Gökhan Deniz de katılımcılara bilgi verdi.

YENİ CLİO

Bir önceki neslin ana hatlarını taşıyan daha dinamik ve şık bir dış tasarıma sahip olan Yeni Clio, "Evrim" ve "devrim" ilkeleri esas alınarak tasarlandı.
Aracın, geniş alan yaratmak için daha kompakt hale getirilen şık iç tasarımında segmentinde ilk niteliğinde olan araç içi teknolojiler öne çıkıyor.
Yeni Clio, özellikle şehir içinde son derece pratik olan elektrikli park freni gibi birçok özellik taşıyor. İnternet bağlantılı yeni multimedya sistemi,  daha fazla teknoloji barındıran araç içi uygulamalar, sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı sunuyor.

İnovatif sürüş destek sistemleriyle otonom sürüşe öncülük etmeye hazırlanan  Yeni Clio en yeni standartlara uygun, ileri teknolojilerle üretilen motorları sayesinde segmentlerindeki en düşük yakıt tüketimi ve emisyona sahip. 
Yeni Clio'nun seri üretimi dizel ve benzinli motor seçenekleriyle kısa zaman içinde dünyada ilk kez Oyak Renault Fabrikaları'nda başlayacak.