Performans ve kalite konularında dünyaca bilinen invertör üreticilerinden Huawei firmasının solar invertörlerinin Türkiye satışlarında distribütörlüğünü sürdürmeye başlayan SUOZ Enerji, aynı zamanda Tayvan’ın en büyük solar hücre üreticilerinden birisi olan Gintech markasının Türkiye’deki satışlarının distribütörlüğünü de gerçekleştiriyor. Huawei ve Gintech gibi dev firmaların ürün tedariğinin yanı sıra SUOZ Enerji, ileri teknoloji üreten ve kullanan firmalardan aldığı know-how’ı kendi yerli hücre üretimine entegre ederek Ar-Ge çalışmalarını giderek hızlandıracak. 

GÜNEŞ ENERJİSİ İÇİN DOĞRU YATIRIMIN ADRESİ TÜRKİYE

Türkiye’nin gelişmesinde önemli bir faktör olarak öne plana çıkan ve yenilenebilir enerji alanında yenilikçi ve çevreci yaklaşımlarla faaliyet göstermek maksadıyla Mert Uçuran Çiller ile Berk Uçuran Çiller tarafından 2017 yılında kurulan SUOZ Enerji, uluslararası platformlarda hızlı gelişme hedefine doğru seri adımlarla ilerliyor. Yunanistan’dan satın alınan fabrikayla Türkiye’yi panel üretiminde dışa bağımlı hale getiren hücre teknolojisinin üretimini kendi bünyesinde gerçekleştiren ilk firma olmaya hazırlanan SUOZ Enerji, Huawei ve Gintech gibi konusunda dünya devi markalarla ortaklığa girerek büyümesine devam ediyor. Kuvvetli ortaklık ve ve satın almalarla ‘tam entegre üretim’ amacı doğrultusunda ilerlediklerinin ve yabancı sermayenin iç pazara yöneltilmesini önemsediklerini dile getiren SUOZ Enerji Grup CEO’su Berk Uçuran Çiller, güçlü markalarla gerçekleştirdikleri ortaklıklarla ile katma değerli ürün üretiminde çok ciddi adımlar attıklarına dikkat çekti. Çiller, “Yenilenebilir enerjiyi Türkiye ekonomisinde çok önemli bir konumda görüyoruz. Güneş enerjisi sektörü için çok doğru bir yatırım merkezi olan Türkiye’yi bu alanda yapacağımız çalışmalarla güneş enerjisinden maksimum faydalanan ülkeler arasında en üst noktalara taşımayı hedefliyoruz. Bu vizyonu ortaya koyarak ciddi emek veren ve önemli bir yol haritası oluşturan abim Mert Uçuran Çiller ile Türkiye’nin güneş enerjisi alanında sektörün gelişimini sağlayan en büyük yatırımcısı ve üreticisi olacağız. Yabancı yatırımcıyı güneş enerjisi alanında Türkiye’ye çekmek ve yatırımcı güven endeksini artırmak için gerekli adımları attık. Huawei ve Gintech gibi alanında çok ciddi çalışmalara imza atan firmalarla işbirlikleri gerçekleştirdik. Yaptığımız bu yatırımlar ekonomiyi ve sektörü büyütürken yabancı yatırımcının da bu pazara ilgisini artıracaktır. Biz bu sinyalleri alıyoruz. Özellikle panel üretiminde dünyaya büyük bir üretim gerçekleştiren Ortadoğu firmalarının yakın markajında olduğumuzu görebiliyoruz.” şeklinde konuştu 

HUAWEI SOLAR INVERTÖTLERDE SUOZ ENERJİ GÜVENCESİ

Dünyanın genelinde buulnan 28 ortak inovasyon merkezinde geliştirdiği çalışmalarla ileri teknoloji üreterek tüm dünyayla paylaşan Huawei, 45 küresel eğitim merkezi sayrsinde, 1000’den fazla eğitmenle, 100’den fazla ülkede, 16 ayrı dilde, 1500’den fazla konuda eğitim gerçekleştiriyor. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin geleceğini dünya genelinde yer alan 16 Ar-Ge merkeziyle şekillendiren Huawei’nin Çin'in ardın en büyük ikinci Ar-Ge merkezi Türkiye’de yer alıyor. İleri teknoloji ile üretilen, dünyanın en uzun ömürlü ve yüksek verimli ilk beş markasından birisi olan Huawei solar invertörler, akıllı yönetim sistemleri ile güneş enerjisi santrallerinden maksimum verimin alınmasına imkan tanıyor. Çatı ve araziye uygun farklı ürün ve çözümleri bulunan ve Türkiye’de SUOZ Enerji çatısı altında satışına başlanacak olan invertörler, Türkiye’de endüstriyel çatı, konut çatısı ve GES projelerinde farklılık sunacak. 

DÜNYA DEVİ GINTECH KNOW-HOW SUNACAK

2005 yılında kurulan Tayvan merkezli Gintech, toplamda 2,2 GW’ın üzerinde hücre üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük ilk 10 hücre üreticisi arasında bulunuyor. Yüksek kalitesiyle ön plana çıkan Gintech, kristal hücre üretimi gerçekleştirerek Çin, Avrupa, ABD, Japonya, Hindistan ve Kore’ye satışlarına devam ediyor. Yaptığı üretimin yüzde 95’inden fazlasını ihraç eden Gintech, Ar-Ge’ye  önemli yatırım yaparak yeni teknolojilerin geliştrilmesinde katkıda bulunuyor. Gintech markasının Türkiye’deki satış distribütörü olan ve Gintech marka 4 ve 5 busbar hücrelerin tedariğini gerçekleştiren SUOZ Enerji, yapılan anlaşmayla yerli üreticilere sunacağı hammaddenin yanı sıra güçbirliği sayesinde edinilen know-how’ı kendi yerli hücre üretimine entegre ederek, Ar-Ge çalışmalarına devam edecek.