İSTANBUL (AA) - TürkTraktör tarafından geleneksel hale getirilen 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kutlamasını bu sene ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhuna uygun olarak Erenler fabrikasında düzenlediği iftar yemeğinde gerçekleştirdi.

TürkTraktör tarafından yapılan basın açıklamasına göre, Erenler fabrikasında gerçekleştirilen iftar yemeğinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü Sakaryalı çiftçilerle birlikte kutlayan şirket, dijital tarıma yönelik çalışmalarının en yenisi olan "Tarlam Cepte" uygulamasının da tanıtımını gerçekleştirdi.

Erenler fabrikası hakkında bilgi edinen konuklar, Ankara fabrikasını da sanal gerçeklik teknolojisi (VR) ile dolaştı.

Güvenli traktör ve ekipman kullanımına yönelik olarak "Bilinçli Çiftçi Güvenli Tarım" eğitimini alan ziyaretçiler, tabletler üzerinden online olarak birbirleriyle yarıştı. Yarışmayı en hızlı ve eksiksiz  şekilde bitiren yarışmacı ise bilinçli çiftçi yarışma özel ödülünün sahibi oldu.

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner ise konuyla ilgili olarak, TürkTraktör'ün ülke tarımını daha ileriye taşıma vizyonuyla 65 senedir çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, her zaman olduğu gibi şu anda da odaklarında çiftçilerin olduğunu söyledi.