İSTANBUL (AA) - Ambalaj sektörünün ileri gelen isim ve paydaşları, İstanbul'da gerçekleştirilen "ASD Ambalaj Kongresi 2019"da buluştu.

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından konuyla ilgili olarak  yapılan açıklamaya göre, "Sürdürülebilir Ambalaj ve Döngüsel Ekonomi" teması çerçevesinde 13 ülkeden toplam 45 konuşmacıyla gerçekleştirilen kongreye 1000 kişi katılım gösterdi.

"Sürdürülebilir Ambalaj ve Döngüsel Ekonomi, Karbon Ayak izi, Geri Kazanım Teknolojileri” başlıklı 3 oturumda döngüsel ekonomi odaklı, sürdürülebilir esnek ambalaj, sert plastik ambalaj, metal ambalaj, oluklu mukavva, kağıt/karton ambalaj, cam ambalaj ve mürekkep gibi yardımcı malzemelerin geri dönüşümüner yönelik yapılan çalışmalar, 10 farklı sunumda katılımcılara gösterildi.

Kongrede ayrıca Pazarlama ve Tüketici Eğilimleri, Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme, Ambalajda Kalite ve Yeni Mevzuat, Ambalaj Tasarımı, Aktif ve Akıllı Ambalajlar, Küresel Ambalaj Sanayi İstatistikleri, Özel Oturum Dijitalleşen Dünya ve Türkiye Cam Ambalaj Endüstrisi, Ambalaj ve Raf Ömrü, Ambalaj Baskı Teknolojileri, Gıda Ambalajlarında Yeni Çalışmalar başlıklı oturumlar da yer aldı.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan ASD Başkanı Zeki Sarıbekir, ambalajın sosyal, ekonomik, çevresel ve kültürel boyutları nedeniyle “sürdürülebilir toplum" kavramının yapı taşlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Kurumsal tüm firmaların sürdürülebilir kalkınma hedeflerini, uluslararası kapsamda belirlemesinin önemine işaret ederek, gelecekte bu kavramın daha çok öne çıkacağını dile getirdi.

Sarıbekir, sürdürülebilirlik çerçevesinde dünyanın ana konusunun da sürdürülebilir kalkınma hedefleri olacağını belirtti.

Ambalajsız bir dünyanın düşünülemeyeceğini vurgulayan Sarıbekir, "Sektör, sürdürülebilirlik hedefiyle gelişiyor. Yeni neslin, ambalaj sektörü için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Gelecekte en fazla önem kazanacak sektörler arasında ambalaj ve lojistik yer alacak." şeklinde konuştu.