Horoz Lojistik ve DSV Türkiye, güçlerini birleştirme kararı aldı. Yapılan iş birliği anlaşmasıyla, tüm hedef pazarlarda mikro ve e-ihracatın önünü açmak ve rekabet avantajı sağlamak amaçlanıyor.
Hem hava hem de kara taşımacılığında küresel çapta 'Hızlı Kargo Yetki Belgesi' ve 'ETGB Operatör Yetkisi' belgesine sahip olduklarını belirten DSV Türkiye Genel Müdürü Ozan Önder, Türkiye’deki KOBİ’lere ve e-ticaret firmalarına operasyonel desteği artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
ETGB ile gerçekleştirilen mikro ihracat işlemleri sonrasında KDV iadesinin de mümkün olacağını belirten Önder, B2C yapılan satışlarda firmaların ürünü satın alan kişinin ülkesindeki gümrükleme vergi muafiyetlerinden de yararlanabileceğini vurguladı. 

SEKTÖRDE YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAK

Bu anlaşma ile küçük koli taşımalarında özellikle 30 kg. üzeri ağır ve hacimli ürünlerin yurt dışındaki nihai kullanıcılara direk olarak ulaştırılabilecek olduğunu söyleyen Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz ise, bunun sektörde yeni bir çığır açacağını düşündüklerini belirtti. Hizmetin 0 - 300 kilogram arası ve mal değeri 15 bin Euro’ya kadar olan tüm ürünleri kapsayacağını ifade eden Horoz, şu an hiç kimsenin yapmadığı 30 kilogramdan 300 kilograma kadar ürünleri de tam sigorta kapsamında Türkiye’deki depodan yurt dışındaki tüketiciye ulaştırıyor olacaklarını söyledi. Böylece mobilya, otomotiv yan sanayi, inşaat malzemeleri ve dayanıklı gıda ürünleri gibi sektörlerin de e-ihracat pazarında büyümesine katkı sağlayabileceklerini belirten Horoz, Avrupa’daki tüketicinin ürünü üreticinin deposundan teslim aldığı andan itibaren gerçek zamanlı izleyebiliyor olacağını söyledi.