Kayseri OSB’de yer alan tesislerinde kâğıt ve oluklu mukavva kutu üretimi yapan Doruk Kâğıt, 3 fabrikadan oluşan entegre tesisleriyle hem çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutan bir anlayışla hareket ediyor hem de kendisini Endüstri 4.0’a hazırlıyor.
Üç fabrikanın yıllık toplam satışının 120 bin ton civarında olduğunu belirten Doruk Kâğıt Genel Müdürü Abdullah Palalı, yıllık toplam satış hedefinin 200 bin ton olduğunu söyledi. Devreye aldıkları yeni yatırımla şirketin sektördeki gücünü artırdığını ifade eden Palalı, Doruk-3’te yaptıkları makine yatırımıyla hem hızlarını hem de kapasitelerini artırdıklarını belirtti. Yaklaşık 40 milyon TL’lik bu yatırımla Doruk-3’ün üretim kapasitesini 2023’e kadar aylık 11 bin tona çıkaracaklarına dikkat çeken Palalı, Su ve enerjinin fazla kullanıldığı sektörlerden biri olduklarını ve bu noktada özellikle pompalar üzerine yaptıkları çalışmalarla kâğıt makinelerinin motorlarını daha verimli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

DİJİTALLEŞMEYE YÖN VERDİLER

Erciyes Üniversitesi ile işbirliğine gittiklerini de belirten Palalı, sürdürülebilir çevre anlayışını önemsediklerini ve enerji kullanımını verimli hale getirmek için Kâğıt Makineleri Enerji Verimi ve Fırsatları Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Enerji kullanımını verimli hale getirmek için Kâğıt Makineleri Enerji Verimi ve Fırsatları Projesi’ni hayata geçirdiklerini ifade eden Palalı, Endüstri 4.0 ve dijitalleşmeye de yön verdiklerini belirtti.