Adana Valisi olan Süleyman Elban, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen  "Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı"  açılış töreninde, fuarda hem kamu hem de özel sektör temsilcilerinin stantlarının yer aldığını belirtti.

Öğrencilerin fuar kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya gelme fırsatına erişeceğini belirten Elban, "Öğrenciler, stantlardaki temsilcilerle birebir görüşme imkânı bulabilecek. Gençlerimiz okurken ya da mezun olma aşamasına gelmişken, kafalarındaki tereddüt ve beyin bulanıklığını, en azından gidermiş olacaklar." şeklinde konuştu.

Elban, gençlerin kariyer planlamaları yönünden mesleklerle ilgili iyi bilgilendiği bir fuar olması dileğinde bulundu.

Çukurova Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Meryem Tuncel de yapılan fuarın öğrencilerin ve mezunların kariyer planları oluşturmalarına fayda sağlayacağını söyledi.

Tuncel, fuar kapsamında öğrencilerle iş dünyasını 110 farklı etkinlikle bir araya getireceklerini belirtti.

VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI VAİLLANT TÜRKİYE İLETİŞİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da konuşmasından sonra protokol üyeleri tarafından 120 özel sektör ve 40 kamu kuruluşunun standının yer aldığı fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Etkinlikte, fuarın yapılmasında katkı sağlayan kurum ve kişilere teşekkür plaketi takdim edildi.

Yarın sona erecek olan fuarda, üniversite öğrencileri ile kamu ve özel sektör temsilcileri, kariyer ve istihdam konularında birebir görüşme fırsatı yakalayacak. (AA)