Recep Acar Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Recep Acar, COVID-19 pandemisi ile birlikte doğal ürünlere talebin arttığını söyledi. Ekosistemin dünyada her yıl ortalama olarak yüzde 15 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Acar, organik ürün pazarının Türkiye’de her yıl yukarı yönlü bir ivme ile artış gösterdiğini belirtti. 
Amerika’dan sonra en büyük pazar olan Avrupa’da önümüzdeki yıllarda organik ürünler için yaklaşık 10 milyar dolarlık yeni talep oluşması beklendiğini söyleyen Acar, Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük organik gıda tedarikçilerinden biri olduğunu vurguladı.

GERÇEKTEN KATKISIZ MI OLDUĞU ARAŞTIRILMALI

Birçok e-ticaret sitesinde “organik” veya “doğal” adı altında gıda ürünü satıldığını belirten Acar, süt ürünleri konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Bu ürünlerin gerçekten katkısız mı olduğunun araştırması gerektiğini belirten Acar, Eski kaşar peynir yerine katkılı kaşar peyniri gönderildiğini söyledi.
Sektörün en probleminin hileli ürünler olduğunu vurgulayan Acar, tüketicileri doğal, organik, köy ürünü gibi ifadelere yanılmamaları konusunda uyardı.