BOTAŞ’ın İstanbul Ambarlı – Pendik kıyılarındaki doğal gaz boru hattının bakım çalışmalarını Yapı ve Yapı İnşaat üstlendi.
BOTAŞ’ın İstanbul Ambarlı – Pendik kıyıları arasında, yaklaşık 100 metre derinde deniz tabanında bulunan 53 kilometrelik doğal gaz boru hattının bakım ve onarım faaliyetlerini gerçekleştirecek olan Yapı ve Yapı İnşaat, ulaşımdan altyapıya, konuttan ticaret merkezlerine kadar pek çok proje gerçekleştirmeye devam ediyor. 
Ambarlı ile Pendik arasında Rusya – Türkiye Doğal Gaz Boru Hattı kapsamında BOTAŞ tarafından 1987 yılında deniz tabanına inşa edilen iki adet çelik doğal gaz boru hattı yer alırken, bu hat üzerine yer alan gemicilik faaliyetleri nedeniyle borunun zarar görmesine neden olabilecek deplasmanları önlemek amacıyla yapılan iyileştirme projesi Yapı ve Yapı İnşaat tarafından hayata geçirilecek.

DOĞAL GAZ BORU HATTI KORUMA ALTINA ALINACAK

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, hat üzerinden geçen İSKİ'ye ait kablonun özel koruma altına alınacağı ve boru hattı ile ilişkisinin kesileceği, kara şantiyesinde üretilen ACBM’nin (prefabrik beton hasır örtüler) hat üzerine serilerek boru hattı dış etkenlerden koruma altına alınacağı ifade edildi. Proje ile boru hattı üzerinde moloz temizliği yapılacağının belirtildiği açıklamada, hat boyunca boru hattının deniz tabanına göre askıda kalmasının engelleneceği aktarıldı. Açıklamada, tamamlanacak bu proje ile Marmara Denizi’nin tabanında bulunan doğal gaz boru hattının koruma altına alınacağı vurgulandı.