Diyarbakır, girişimcilerin ilgi gösterdiği bir kent olarak bu yıl öne çıktı. Teşvik uygulamaları sayesinde birçok yatırımcının yer aradığı Diyarbakır OSB’de 22 firmanın fabrika kurabilmesi için yer tahsis edildi. Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, yatırımların batıdan doğuya doğru kaydığını söyleyerek “Bu yönelik en çok da Diyarbakır’a doğru” dedi. 

53 FABRİKA İNŞAAT AŞAMASINDA 

Diyarbakır OSB’de hayata geçen projelerle ilgili bilgi veren Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için uygulanan teşvik sayesinde yatırımlarda önemli artış yaşanmaya başladı. Bu teşvikler 6’ncı bölgede yapılacak yatırımları daha cazip hale getirdi. Diyarbakır OSB, 915 hektardan oluşuyor. OSB içerisinde 242 fabrika üretim faaliyetlerine devam ederken 53 fabrikayla ilgili de inşaat çalışmalarına devam ediliyor. Bu fabrikalarda ise toplam 8 bin 500 kişi istihdam ediliyor. Koronavirüs salgınına rağmen yatırımlar hızlı sürüyor. Genç nüfus, coğrafi konum ve teşvik uygulamaları gibi avantajlar sayesinde yatırım için uygun bir lokasyona dönüştü” dedi. 

“BİR YATIRIMIN MALİYETİ YAKLAŞIK 300 MİLYON TL”   

Pandemi döneminde yatırım için başvuran 22 firma için yer tahsisi yaptıklarının altını çizen Fidan, yatırım maliyetleriyle ilgili bilgi paylaştı. Fidan, “Büyük yatırımların her birinin maliyeti yaklaşık 300 milyon TL’yi buluyor. Örneğin yatırımcılardan biri Diyarbakır’ı gezmeye geldiği zaman parsel almaya karar verdi. Kendisi Diyarbakır OSB’de hayata geçecek fabrika projesi için 200 milyon TL yatırım gerçekleştirecek. Diyarbakır'ı istihdam üssü yapacağız." diyen Fidan, "Diyarbakır Orta Doğu'nun merkezinde, Suriye ve Irak'a çok yakın Mersin limanı ile Gürcistan'a 500 kilometre mesafede. Niye istihdam üstü olmasın ki? Tek hedefimiz o. Amacımız istihdam sayısını artırmak, çünkü başka Diyarbakır yok. En büyük eksikliğimiz olan arıtma tesisimiz de 3 ay sonra hizmete açılacak." diye konuştu. (AA)