Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, hedeflerinin Diyarbakır'ı ve tüm Türkiye'yi coğrafyanın fuar merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR PLATFORM"

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı Lansman Toplantısı’na katılan Hisarcıklıoğlu, fuarların önemine dikkat çekerek üretimin, emeğin, alın terinin alıcıyla buluştuğu çok önemli bir platform olduğunun altını çizdi.

Hisarcıklıoğlu, "Hangi işi yaparsanız yapın, müşteri bulmak zorundasınız ve bu da ancak tanıtım ve pazarlamayla mümkündür. Doğru müşteriye ulaşmanın en iyi yollarının başında da fuarlar gelir. İşte bu nedenle TOBB olarak yurt içi fuarlara büyük önem gösterdik." ifadelerini kullandı.

"FUARCILIK SEKTÖRÜ HIZLI BİR GELİŞME GÖSTERDİ"

Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'de fuar izinlerini vermek üzere yetkilendirildiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, sektörü disipline ettiklerini ve standartları belirlediklerini ifade etti.

Geçmişte 10 gün kala fuarların duyurulduğuna, günümüzde ise gelecek yılın fuar takvimini yıl başlamadan ilan ettiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Tıpkı Batı'da olduğu gibi 1 yıl önceden Türkiye'nin neresinde hangi sektörde fuar var tespit edebiliyorsun. Tespit ediyoruz, ona göre düzenliyoruz. Fuarlar, gerek katılımcı firmalar gerekse yerli ve yabancı ziyaretçiler açısından daha planlı ve programlı bir hale geldi. İşte tüm bunlar sayesinde Türkiye genelinde fuarcılık sektörümüz hızlı bir gelişme gösterdi." diye konuştu.

"2021 YILINDA 11 FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK"

Pandemi öncesinde 2019 yılında Türkiye çapında 482 fuar ile 62 bin firma ve 26 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, Covid-19 nedeniyle fuarların ertelendiğini ve bu bağlamda sayıların düştüğünü belirtti.

Hedeflerinin Türkiye'yi ve Diyarbakır'ı yaşanan coğrafyanın fuar merkezi yapmak olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, 2021 yılında Diyarbakır'da 11 fuar düzenleneceğini ve fuarlara 1 milyon ziyaretçi beklediğini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, mart sonu düzenlenecek Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı'ndaki 100'den fazla standın dolduğunu, katılımcı firmaların 5'te 1’inin bölge dışından geldiğini sözlerine ekledi.