İSTANBUL (AA) - Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı olan Ayşem Sargın, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açıkladığı Kolay İhracat Platformu’nun Türkiye’ye rekabet avantajı sağlayabileceğine belirterek, “Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyi iş süreçlerine dahil etme vizyonu ile geliştirilen Kolay İhracat Platformu ile dış ticarette yeni bir dönem başlıyor. Dijitalleşmenin imkanlarından faydalanmanın, ihracatçı firmaların verimini artıracağına inanıyoruz."  şeklinde konuştu.

Sargın, konuyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, Bakan Pekcan'ın duyurduğu Kolay İhracat Platformu'nun günümüzde ticaretin temelini oluşturan bilgiyi, en hızlı ve kolay şekilde sunacağını söyledi.

Sargın konuya ilişkin, “Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyi iş süreçlerine dahil etme vizyonu ile geliştirilen Kolay İhracat Platformu ile dış ticarette yeni bir dönem başlıyor. Dijitalleşmenin imkanlarından faydalanmanın, ihracatçı firmaların verimini artıracağına inanıyoruz. Günümüzde ticaretin temeli olan bilgiyi en hızlı ve kolay şekilde sunacak olan platform sayesinde Türkiye’nin hem ihracatı hem de ihracatçı sayısı yükselebilir." şekline konuştu.

Dijitalleşmenin imkanlarından faydalanmanın ihracatçı firmaların verimini artırabileceğine dikkat çeken Sargın, şunöyle devam etti:

"Ticaret Bakanlığı tarafından dijitalleşmeyi iş süreçlerine dahil etme vizyonu ile geliştirilen Kolay İhracat Platformu ile dış ticarette yeni bir dönem başlıyor. Tüm ticaret bilgileri dijital ortamda ihracatçıların kullanımına sunuluyor. Özellikle KOBİ’lerin potansiyellerini tespit etmeye yönelik kapsamlı bir araç sunan Kolay İhracat Platformu bir ilki gerçekleştirerek güncel pazar ve ürün çeşitlendirmesi bilgilerinin takibini sağlıyor. Platform, Türkiye’ye rekabette de avantaj sağlayabilir. Yapay zekanın yapacağı yönlendirme, özellikle ihracata yeni başlayan firmalarımızın daha doğru adımlar atmasını sağlayacak. Atılacak doğru adımlar, yeni girilecek ülkede rakiplerin önüne geçilmesi noktasında avantaj sağlayabilir. YASED olarak ülkemizin ekonomik kalkınması sürecinin lokomotifi olan ihracatımızı artıracağına inandığımız bu platformun ülkemiz iş dünyasına hayırlı olmasını dileriz."