Geçen yıl üretim miktarında artış yaşadıklarını söyleyen, Dioki Petrokimya Sanayi AŞ. CEO'su A. Sefa Küçükboyacı, bu yıl üretimde yüzde 5-10 daha fazla artış planladıklarını ve artık limitlere geldiklerini belirti. Dünyadaki gelişmelere göre ikinci fabrikanın yatırımına başlayacaklarını ifade eden Küçükboyacı, polistirenin yanında kauçuk ile daha niş ve stratejik olan süper yüksek molekül ağırlıklı PP üretmeyi düşündüklerini, bu yatırımlarla ilgili teknoloji araştırmaya başladıklarını vurguladı.
Dioki’nin ikinci fabrikasının reaktörü dahil yerli üretim kaynaklarıyla kurulacağını söyleyen Küçükboyacı, mevcut tesislerinin bulunduğu alanda planladıkları ikinci yatırımı tamamen kendi teknolojileri ile yapacaklarını kaydetti. Geliştirdikleri reaktörlerinin çok özel olduğunu aktaran Küçükboyacı, yatırım maliyetinin ilerleyen aşamalarda ortaya çıkacağını söyledi.

YILDA 15-20 MİLYON DOLAR DÖVİZ KATKISI YAPIYORLAR

Türkiye’ye döviz katkılarının yılda 15-20 milyon dolar arasında değiştiğini belirten Küçükboyacı, toplam 28 milyon dolarlık bir yatırım ile oluşturduğumuz fabrikada yılda 60 bin ton katı polistiren ve 18 bin ton genleşebilir polistiren üretim kapasiteleri olduğunu belirtti.