Son 3 yılda yüzde 88’in üzerinde birleşik büyüme gerçekleştiren Dinçer Lojistik, 2021'de de yeni yatırımlara odaklandı. 2021 yılında yeni transfer merkezlerini ve bölge depolarını devreye alarak dağıtım ağını geliştirme kararı alan şirket, yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırımla müşterilerine hem bölgesel depolama hem de ilgili lokasyonlardan dağıtım hizmeti sunan bir kurgu geliştirdi. Dinçer Lojistik, bazı mevcut depolarını da müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda daha büyük ve konsolide depolar haline getirerek hem süreçleri iyileştiriyor hem de maliyet avantajı sağlıyor. Daha önce açılması planlanan Erzurum Bölge, Diyarbakır Bölge, Afyon Bölge, İstanbul Avrupa Bölge ve Tekirdağ Bölge olarak açılarak, tüm Türkiye’nin dağıtım hacminin yüzde 97’si Dinçer Lojistik’in kendi dağıtım ağı ve kendi filosu ile gerçekleştiriliyor.

“TÜM TÜRKİYE’YE DAĞITIM YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Dinçer Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dinçer, “Türkiye lojistik sektörüne yön verme misyonu ve Ar-Ge Merkezi alt yapısı ile hizmetlerini dünya standartlarına uyarlama yoluna gidiyoruz. Çözüm odaklı yapılanma konusuna yatırımlar gerçekleştirerek sektörde farklılaşıyoruz. Tüm taşıma modlarındaki yaygın dağıtım ağımızla birlikte Türkiye’nin 81 iline dağıtım yapan bir firmayız. Hedefimiz Türkiye'nin en güçlü oyuncularından biri olmak. Türkiye’nin önde gelen markalarıyla uzun vadeli kontratlar dahilinde müşterimize birçok ilde bölgesel depo/bölgesel depo hizmetleriyle ulaşıyoruz. İlaveten müşteri talep ve ihtiyaçlarına uygun olarak ilgili il çıkışlı nakliye ve depolama hizmetlerinde, tersine lojistikte, palet lojistiği hizmetlerinde de etkinliğimizi arttırıyoruz” dedi. 

“TESLİMAT SÜRELERİ MİNİMUMA İNDİRİLMELİ”

Dinçer; konuşmasına şu sözlerle devam etti. “Dijital teknolojilerle desteklediğimiz yapılanmamızdaki itici güçlerinin lojistik ağlarının özellikle bölgesel anlamda kuvvetlendirilmesi ve bu sayede teslimat sürelerinin minimuma indirilmesi önem arz ediyor. Özellikle teslimat frekans sayılarının artırılması, hizmet kalitesinin en üst düzeye çıkarılması, müşterilere aynı gün teslimat yapma modelinin geliştirilmesi, ekonomiye ve istihdama katkı sağlanması oldukça önemli. Yatırımlarımızı yaparken müşteri ihtiyaç ve taleplerini çok iyi analiz ediyoruz. Bu taleplerin ileriye yönelik planlamalarını çok iyi organize ediyoruz. 2021 yılı itibariyle yapmış olduğumuz depo yatırımlarımızla Türkiye’deki dağıtım hacmimizin yüzde 97’sini kendi filomuz ve kendi dağıtım ağımızla sağlıyoruz. Bu oranı yıl sonunda yüzde 100’e taşımayı hedefliyoruz. Öncelikle hem bölge hem de ülke ekonomisine dolaylı olarak katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda 300 adet yeni araç tedarik ettik. Öte yandan 500’e yakın yeni personel alımı gerçekleştirerek istihdamı da destekliyoruz.  Şu an 17 il ve 35 farklı lokasyonda müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Yeni açılan bölge depolarımız, transfer merkezlerimiz ve konsolide depolarımızla birlikte, depolama hizmeti alanımız 250 bin m2’den 300 bin m2’ye çıktı. Türkiye’de kimya sektörüne özel ADR’li parsiyel dağıtım ağına sahip tek firma olarak daha etkin, daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunuyoruz.” dedi.