İSTANBUL (AA) –  Bilgiye erişimde fırsat eşitliği ilkesini benimseyen Türk Telekom, kadınların hem sosyal hem de ekonomik yönden güçlenmelerini sağlayan projelerine devam ediyor. Türk Telekom'un Habitat Derneği ve Microsoft Türkiye iş birliğiyle hayata geçirdiği "Yeni Nesil Gelecek" sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugüne kadar meslek yüksek okulları ver meslek lisesilerinde 114 kız öğrenciye eğitim verildi.

Proje ile katılımcıların nesnelerin interneti (IOT) alanında uzmanlığa adım atmalarına öncülük ederken, Türk Telekom, katılımcılar arasında cinsiyet dengesi gözeterek yarısını kız öğrencilerden belirliyor. Proje, akıllı teknolojiler üretecek insan kaynağına önemli bir yatırım niteliği taşırken aynı zamanda Türkiye’de yazılım sektörünün büyümesine ve yenilik pazarının gelişmesine de hizmet ediyor.

TÜRK TELEKOM, İHK PROJESİ İLE 24 BİN 500 KADINI İNTERNETLE TANIŞTIRDI

Türk Telekom, internet kullanma becerileri olmayan yetişkinlere "İnternetle Hayat Kolay" projesi ile Türkiye’deki dijital uçurumun azaltılması adına internet okur yazarlığı eğitimleri vererek,  katılımcıların güvenli e ticaret ve internet, e-devlet kullanımı gibi konularda farkındalıklarının artırılmasına katkıda bulunan proje ile bugüne kadar 24 bin 500 kadını internet ile tanıştırdı.

 Türk Telekom, UNDP ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen proje ile kadınlar ürünlerini sosyal medyada tanıtmak, hastane randevusu almak,  e-devlet şifresi ile işlemlerini yapabilmek, çocuklarının internet kullanımına dair endişelerini gidermek gibi kazanımlar elde etti.

Birleşmiş Milletler’in (BM) toplumsal cinsiyet eşitliği hedeflerini de destekleyen proje ile Türk Telekom, internetin olanaklarını kullanarak girişimci kadınların iş hayatına atılmasına da olanak sağladı.