"Dijital Türkiye Konferansı" kapsamında gerçekleştirilen “Geleceğin Teknolojileri” panelinde konuşan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özata, dijital dönüşümün esnaftan holdinglere kadar etki edeceğini söyledi. 
Dijitalleşmenin, mevcut iş yapış şekillerinin dijital ortama taşınması olduğunu belirten Özata, dijital dönüşümün ise yepyeni iş modellerinin, yeni nesil teknolojilerin elverdiği yeni unsurlarla bambaşka şekilde insanların karşısına götürülmesi olduğunu söyledi.
Bütün uygulama ve servislerin bulut çevresinde dizayn edilmesi gerektiğini belirten Özata, kesintisiz sağlam bağlantı, 5G, fiber altyapı ve siber güvenliğin önemli konular olduğunu vurguladı. Altyapının, dijital dönüşümün hayata geçirileceği bir zemin olduğunu ifade eden Özata, Turkcell’in en üst seviyede sertifikaya sahip yeni nesil data merkezi yatırımları olduğunu söyledi.

5G ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK

Yapılan araştırmaların, salgın döneminin şirketlerin yatırım süreçlerini 6 yıl öne çektiğini gösterdiğine dikkat çeken Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise, gelecek öngörüsünün 2020’den 2023’e kadar dijital dönüşüme küresel çapta 6,8 trilyon doların üzerinde yatırım yapılacağını söylediğini ifade etti. 5G’nin hayatımızda çok şey değiştireceğini belirten Şahin, bunun yanı sıra bulut teknolojileri, yapay zeka ve benzeri hepsi birleşerek ilerleyen dönemi şekillendireceğini söyledi. (AA)