Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, dijital dönüşüme yönelik aksiyonlarına devam ettiklerini, 2021 yılında da bu doğrultuda dönüşüme yönelik planlarını uygulamayı sürdüreceklerini belirtti.

Yılın son iki haftasına girilirken, 2020'yi değerlendiren Çapan, 2019 yılına göre 2020 yılını yüzde 22'lik bir ciro artışı ile tamamlamayı öngördüklerini, ertelenen talebin satışa döndüğünü söyledi.

"HIZLI VE DOĞRU ADIMLAR ATTIK"

Covid-19 nedeniyle AVM'deki mağazalarının kapalı olduğu süreçte mevcut talebin ertelendiğini aktaran Çapan, temmuz ayı itibarıyla mağazalarının kapılarını açmasıyla beraber söz konusu talebin artış ivmesi kazandığına dikkat çekti.

Bu dönemde döviz kurları ve faiz oranlarındaki artışın alım gücüne olumsuz etkilerini gördüklerini dile getiren Çapan, bilhassa ham madde maliyetlerindeki artışı tüketicilerine en az oranda yansıtmak adına daha verimli ve etkin üretim stratejileri geliştirdiklerini ifade etti.  

Çapan, süreçte dijitalleşme konusundaki hızlı aksiyon almalarının yanı sıra online mağazalarına yönelttikleri yatırımlarıyla hızlı ve doğru adımlar atmaları sayesinde olumlu gelişmeler yaşadıklarını kaydetti.

"İŞ BİRLİKLERİYLE TOPLU SATIŞTA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yıl içerisinde perakende mağazacılık hedefleri doğrultusunda yeni mağazalar açtıkları ve teknolojik yatırımlarını hızlandırdıkları bilgisini veren Çapan, "Koronavirüs sürecinde müşterilerimizin internet alışverişine yönelmesiyle birlikte online hizmet anlayışımızı geliştirdik. Yaptığımız teknoloji odaklı yatırımların ciromuza oldukça olumlu bir etkisi oldu. 2021 yılında da önceliklerimizden biri; şirket genelinde hayata geçireceğimiz dijital dönüşüme yönelik planlarımızı uygulamaya devam etmek olacak. Online mağazamızda alışveriş deneyimini daha iyiye taşımak için yatırımlarımızı yönlendirmeyi ve sunduğumuz ürün çeşitliliğimizi artırmak amacıyla yeni tedarikçilerle iş birlikleri yapmak üzerine çalışmalarımızı hızlandırarak sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. 

Çapan ayrıca, güçlü oldukları perakende mağazacılık alanında yeni satış noktaları açmaya devam edeceklerini, yanı sıra yurt içi ve yurt dışı projelerde yeni iş birlikleri ile toplu satış alanında da büyümeye ve gelişmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.