Global lojistik sektörünün lider markası DHL’in tedarik zinciri ve lojistik hizmetleri şirketi DHL Supply Chain Türkiye ve Ortadoğu CEO’su Orkun Saruhanoğlu, 2021 yılının ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Saruhanoğlu, “Şirket olarak yüksek kalite anlayışımızla performansımızı artırarak devam ettiriyoruz. Ayrıca, kadın istihdamı, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanlarında çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Bu performansın baş mimarları her türlü zorluğa rağmen özverili şekilde çalışan 2000 kişilik çalışanlarımızdır. Biz tedarik zinciri yönetimi yapan bir operasyon şirketiyiz, bizim işimizde takım çalışması çok önemli. Ekosistemimizdeki tüm paydaşlarımızın desteğini kuvvetli şekilde hissediyoruz. Bu sayede yolumuza istikrarlı şekilde devam ediyoruz.” dedi.

“İLK ÇEYREK RAKAMLARI POZİTİF” 

DSC Türkiye Finans Direktörü Deniz Keleş, konuyla ilgili açıklama gerçekleştirdi. Keleş, “DSC Türkiye’nin, müşterileri ve tedarikçileriyle olan stratejik ortaklık bakış açısı ile 2021 yılında finansal açıdan pozitif başladık. Genel değerlendirmede DSC Türkiye’nin 2021 yılı ilk çeyreğini, geleceğe dair güven yaratacak sonuçlarla kapattık. Yeni hizmetler, otomasyon ve AR-GE alanlarında yatırımlarımıza devam edeceğiz. Yılın geri kalanının, daha da olumlu seyredeceğini öngörüyoruz.” dedi. 

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOL HARİTASINI ÖNEMSİYORUZ” 

DHL Supply Chain Global CEO’su Oscar de Bok, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle anlattı: “DSC Türkiye, DPDHL’in yarattığı “DPDHL Yol Haritası” ile sürdürülebilirliğe oldukça önem veriyoruz. Bu anlayışı, sosyal ve yönetimsel alanları da kapsayacak şekilde çevrenin korunmasının ötesine taşımaya devam ediyoruz. 2021 yılının ilk çeyreğinde sürdürülebilirlik çalışma alanlarımızın yanı sıra, motive edici ve şeffaf iş etiği uygulamalarıyla yapılan işlerde de öne çıkarmak gerekiyor. Herkesin bu anlamda sorumluluk alması gerekiyor.” dedi. 


“İŞ YERİNDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN KAMPANYA HAZIRLADIK”

DHL Supply Chain Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar gününe özel iç iletişim çalışmasıyla, iş hayatındaki kadınlara ilham vermek, destek olmak ve fark yaratmak için #duruşunugöster etiketiyle bir kampanya gerçekleştirdi. Kadın istihdamı ve iş yerinde fırsat eşitliği konusundaki kararlılığını sürdüren DSC Türkiye, bünyesindeki üst yönetimden forklift operatörüne kadar her alanda kadın emeğiyle göze çarpıyor. “Kadın çalışan sayımızı, beyaz yaka yönetim kadromuzdan mavi yaka sorumlularımıza kadar her alanda artırmaya ve üretime katkılarını desteklemeye devam edeceğiz.”  Sözleriyle şirketin kadın istihdamına verdiği önemin altını çizen DSC Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Berna Tuncel, bugün DSC Türkiye’nin %30 kadın istihdamıyla lojistik sektöründe büyük bir açığı kapattığını da sözlerine ekledi.