ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi bünyesinde Ar-Ge çalışmaları yürüten Fayhan Cosmetic firmasında genç girişimciler, 8 aylık Ar-Ge çalışması sonucu "dezenfektanlı ateş ölçer"  ürününün prototipini ürettiler. "Dezenfektanlı ateş ölçer" ile dezenfektan ve ateş ölçe tek bir üründe birleştirildi.
En önemli hedeflerinin ithal ettikleri bu ürünü Türkiye’de daha kaliteli, yüksek teknolojili ve uygun fiyata yerli ve milli olarak üretmek olduğunu belirten Fayhan Cosmetic kurucusu Fatih Ayhan, Türkiye’ye katkıda bulunmak amacıyla ateş ölçer cihazlarını yerlileştirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

“TABANCA MODELİ” ATEŞ ÖLÇERLER YAKIN TEMASA NEDEN OLUYOR

“Tabanca modeli" ateş ölçerlerin, ölçüm yapan kişiyle yakın temasa neden olduğunu vurgulayan Ayhan, dezenfektan düzenekleriyle ateş ölçeri birleştirip, temasın önüne geçme fikrinin ortaya çıktığını ifade etti.
Cihazın altındaki sensör sayesinde dezenfeksiyon işleminin yapılabildiğini aktaran Ayhan, cihazın ön yüzünden de 5-10 santimetrelik mesafeden bilek veya alından temassız bir şekilde ateş ölçülebildiğini belirtti. 
Cihazın alarm özelliğine dikkat çeken Ayhan, , ölçülen vücut sıcaklığının belirlenmiş değerin üstünde olması durumunda cihazın uyarı vereceğini söyledi. 

TEK DOLUMLA 10 BİN KULLANIM

Cihazın yüksek hazne kapasitesi sayesinde sürekli dezenfektan dolumuna ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Ayhan, 5 litrelik dezenfektan haznesiyle tek dolumda yaklaşık 10 bin kullanım kapasitesinin olduğunu belirtti. Kullanılmadığı sürede uyku moduna geçen cihazın enerji tasarrufu da sağladığını söyleyen Ayhan, geliştirdikleri cihazın HES kodu ile entegre bir şekilde çalışması için de Ar-Ge çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.