2017 yılında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 436’ncı Ar-Ge merkezi olarak tescil edilen İhlas Ev Aletleri’nin Ar-Ge Merkezi laboratuvar, test ve tasarım birimleri olmak üzere toplam 840 metrekare alana sahip bulunuyor.

Firmanın Genel Müdürü Dr. Ömer Kamber Ar-Ge’de çalışan personelin yetkinliklerini artırmayı, ürünlerin kalitesini üst düzeye taşıyarak ihracat oranlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti. Kamber şöyle devam etti: “Amacımız belirli bir sistematiğe oturdu, fizibilite ve test sonuçlarına göre karar verilen projeler sayesinde patenti firmamıza has çıktılar elde ediyoruz. Devletimizin Ar-Ge merkezlerine vermiş olduğu teşvikler sayesinde, ülkemizdeki Ar-Ge merkezlerinden alınan çıktılarla yerli üretimin önü açıldı. Umarız bu ivme bizlerinde katkısıyla daha da yukarılara çıkar. Kilogram başına elde edilen ihracat değerlerinin artmasıyla birlikte ülkemiz hak ettiği konuma gelecek.”

İHRACATTA AĞIRLIK TÜRKİ CUMHURİYETLERE
İnsan sağlığıyla temel ihtiyaçlarını esas alan ve ev hayatını kolaylaştıran küçük ev aletleri üreten İhlas Ev Aletleri, ürünlerini, İhlas, Aura ve Ora markaları ile müşterilerine sunuyor. Yerli üretimle 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan firma, ürünlerini başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Uzak Doğu’da birçok ülkede tüketicileriyle buluşturuyor. 

Ticareti geliştirebilmek adına çalışmalar yürüten firma, bu kapsamda uluslararası sektörel prestijli fuarlara katılımların yanı sıra ticari heyet ziyaretleri ve yeni pazar arayışlarına devam ediyor.