T.C. Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayımlanan ilanlarda kamuya personel alımı gerçekleştirileceği bildirildi. 

Yayımlanan ilanlarda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 45 sözleşmeli personel alımıyla başı çekiyor. KPPS şartsız Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yapılacak alımlarda ise toplam 21 kişinin istihdam edileceği duyuruldu.

Yayımlanan ilana göre bu alımlarda 20 Ar-Ge Personeli ve 1 mühendis alınacak. Söz konusu pozisyonlara ilişkin şartlar arasında vatandaşlık ve diğer kamu hakları genel şartlanın sağlanması ile bunun yanında erkek adayların askerliğini tamamlamış ya da askerlikle ilişiğinin kalmaması gerekiyor.

Ar-Ge Personeli istihdamı için aranan şartlardan biri de başvuracak adayların en az iki yıllık mesleki deneyime sahip olması bekleniyor.

Ar-Ge Personeli adayları için en az ön lisans mezunu olması ve iki yıllık bölümlerin bilgisayar programcılığı, elektrik, kimya, makina, konstrüksiyon, elektronik teknolojisi veya metalürji bölümlerinden mezun olmak şartı bulunuyor.

Mühendis ilanında ise adayların genel başvuru şartlarını sağlaması ve fakültelerin dört yıllık makina mühendisliği bölümlerinden mezun olmaları gerekiyor. 


Başvurular kariyer sitesi üzerinden yapılabiliyor:

Kamu personel alım ilanları için lütfen tıklayınız: