Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, pandemi nedeniyle yürütülen destek çalışmalarında küçük işletmelerin unutulmaması gerektiğini belirtti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği aracılığıyla dile getirdikleri taleplerinin birçoğuna çözüm bulunduğunu ifade eden Baran, salgınla mücadelede istihdama, üretime ve ticarete önemli katkı sağlayan işletmelerin desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

“KÜÇÜK İŞLETMELERİN DESTEĞE İHTİYACI VAR”

İşletmelerin kayıtlı oldukları kuruluşlara göre değil, büyüklük, ciro ve istihdama göre değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Baran, ATO'ya kayıtlı işletmelerin yüzde 20'sinin şahıs şirketi olduğunu söyledi. En çok sıkıntı çeken restoran, lokanta, kafe işletmecileri, pastacı, çikolata ve tatlıcılar dikkate alındığında Ankara Ticaret Odası’na kayıtlı üye sayısının 7 bini aştığını ve Esnaf Odaları’nın üye sayısının 5 bin civarında olduğunu belirten Baran, aynı işi yapan ancak kayıtlı kuruluşu farklı olan işletmelerin aynı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Çalışmaları yürütülen desteklerden aynı ölçüde faydalanmaları gerektiğini belirten Baran, Ticaret Odalarına kayıtlı şahıs şirketleri ve küçük işletmelerin de destek ihtiyacında olduğunu söyledi.