Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 14:51’de Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. Depremle ilgili anlık gelişmeler ve açıklamalar sürüyor. Son olarak depreminde Seferihisar’ın 17 kilometre açığında olduğu ve 16,54 kilometre derinlikte oluştuğu belirtildi. 

BORNOVA VE BAYRAKLI’DA 5 BİNA YIKILDI 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bornova ve Bayraklı’da 5 binanın yıkıldığına dair bilgi aldık. Bayraklı’da enkazdan 3 kişi yaralı olarak çıkarıldı. Afet ve Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız ile AFAD İzmir ve ilçelerine yönlendirildi. Vatandaşlarımızın yaralarını hızlı bir şekilde sarmak için çalışıyoruz. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemir’le birlikte hızlıca İzmir’e geçiyoruz.” dedi.   

İLETİŞİMDE SORUN YAŞANMIYOR 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İzmir’de yaşanan depremin ardından hem ulaşım hem de iletişim açısından sorun yaşanmıyor” dedi. 

ENERJİ BAKANLIĞI EKİPLERİ SAHAYA İNDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir'de meydana gelen depremin ardından bakanlığa bağlı ekiplerin bölgeye yönlendirildiğini belirterek "Enerji arzıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ekiplerimiz sahaya indiler" dedi.

20'YE YAKIN BİNADA YIKIM İHBARI VAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir açıklarındaki depreme ilişkin olarak şehrimizde 20'ye yakın binada yıkım ihbarı geldi. Şu anda elimizde sağlıklı bir bilgi yok. Alınan ihbarlara yönelik çalışmalar sürüyor. Yıkılan binalarımız bulunuyor. Özellikle Bayraklı ve Bornova’dan gelen yıkımlarla ilgili bilgi almaya çalışıyoruz. En kritik bölgenin Bayraklı ile Bornova olduğunu söyleyebilirim” dedi. 

DEPREM İSTANBUL’DA DA HİSSEDİLDİ 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Deprem İstanbul’dan da hissedildi. İstanbul’da depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmedi. Başta İzmir olmak üzere tüm il ve ilçelerimizi geçmiş olsun diyoruz” dedi. 

DEPREMDE HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN ZARAR GÖRMEMİŞ OLMASINI DİLİYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum." değerlendirmesini yaptı. (AA)