ANKARA (AA) - Deneyap teknoloji atölyelerinde ilk ders başladı. 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen eğitimlere yazılı ve uygulamalı sınavı geçen bin 920 öğrenci katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, geleceğin teknoloji yıldızı olmayı amaçlayan gençlerin büyük ilgi gösterdiği Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi'nde ilk eğitimlere  başlandı.

Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkari, İzmir, Manisa, Muğla, Konya ve Trabzon'da aynı anda başlatılan eğitimlere, yazılı ile uygulamalı sınavı geçen bin 920 öğrenci katıldı.

16 Temmuz tarihinde ders başı yapan öğrenciler, robotik ve kodlamadan, elektronik programlamaya değin  çok sayıda alanda tam gün eğitim görecek. 31 Ağustos tarihine kadar kadar devam edecek eğitimler, hafta sonu ve hafta içi olmak üzere iki grupta tam gün halinde düzenleniyor.

Eğitimin ilk senesinde geleceğin teknoloji yıldızlarına tasarım ve üretim, robotik ve kodlama ile elektronik programlama konularında temel eğitimler verilecek. SBahsi geçen temel eğitimden sonra siber güvenlik, enerji teknolojileri, yazılım teknolojileri (nesnelerin interneti, mobil uygulama), havacılık ve uzay, malzeme, yapay zeka eğitimlerine geçiş yapılacak.

Toplam üç farklı alanda eğitim alarak uzmanlaşacak olan gençler, her ders döneminin bitiminde bir proje geliştirecek. Öğrenciler takımlar halinde, ikinci senenin sonunda belirleyecekleri proje fikrini hayata geçirmek için uğraşacak.