İSTANBUL (AA) - DemirDöküm, mesleki ve teknik Anadolu meslek liseleri öğrencileri için faliyete geçirilen ücretsiz mesleki eğitim ders kitabı dağıtım projesinin 4'üncü senesinde de destekçisi oldu.

DemirDöküm tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, şirket, iklimlendirme sektörünün geleceğini şekillendirecek gençlerin eğitimine destek olmayı sürdürüyor.

İlk kez 2016 swnesinde faliyete geçirilen mesleki ve teknik Anadolu meslek liseleri öğrencileri için ücretsiz ders kitabı dağıtımı projesi, 4'üncü senesine geldi.

Türkiye çapında 20 bine yakın meslek liseli 11'inci sınıf öğrencisi, DemirDöküm sponsorluğunda hazırlanan "Isıtma Tesisatı", "Doğal Gaz Bina İçi Tesisatı" ve "Gaz Yakıcı Cihazlar" kitapları ile sene başı yaptı.

Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurulan DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna ise,  Türkiye'nin ilk sanayi şirketlerinden birisi olan firmanın 65 senedir geleceğe yaptığı yatırımlarla çok sayıda ilki gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, ülke ekonomisi ve sektörü kalkındıracak yatırımlar arasında mesleki eğitimin hayatının önem arz ettiğini belirtti.