Demir yollarındaki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, demir yolundaki yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
Memleketin her bir köyüne kadar ekonomik canlılığı taşıyacak projelerin büyük bir titizlikle durmaksızın gerçekleştirildiğini söyleyen Karaismailoğlu, insanlara iş, aş, eğitim, sosyal ve kültürel zenginlikler taşıyacak demir yollarının inşa edildiğini belirtti.
Demir yollarında ilk defa tasarımları milli olan, çeken ve çekilen araçları üretmeye başladıklarını söyleyen Karaismailoğlu, “Coğrafi konumumuzun sağladığı avantajların ekonomik ve ticari kazanımlara dönüşebilmesi için demir yollarına yaptığımız yatırımlara hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor.” dedi.

“YERLİ VE MİLLİ SİNYALİZASYON PROJİSİNİ UYGULAMAYA GEÇİRDİK”

Yerli ve milli sinyalizasyon projesini uygulamaya geçirdiklerini de vurgulayan Karaismailoğlu, demir yolunun rekabet gücünü artırmak için lojistik merkezler, yeni iltisak hatları yaptıklarını ifade etti. Bin 213 kilometresi yüksek hızlı tren (YHT) olmak üzere, toplam 2 bin 115 kilometre yeni hat yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, demir yolu ağını 12 bin 803 kilometreye çıkardıklarını söyledi.
4 ilde üstlendikleri 7 metro projesiyle Türkiye ekonomisine 16,5 milyar lira katkı sağladıklarını ifade eden Karaismailoğlu, 6 ilde daha yapımı süren 9 projeleri olduğunu söyledi.