Demir çelik sektöründe çalışacak vinçler tehlikeli yük, yüksek ortam sıcaklığı ve yoğun çalışma temposuyla standartlarda verilen çalışma sınıfları yüksektir. Bu nedenle tüm hesap ve ekipman seçimlerinde en yüksek risk faktörü göz önüne alınmalıdır. Üstün performans ve güvenlik ihtiyacının bulunduğu sektörün vinç ihtiyaçlarına özel çözümler üreten vinç üreticileri bu nedenle mühendislik ve deneyimlerini ön plana çıkartarak önem kazanmaktadır. Sektörün ağır ihtiyaçlarını karşılayarak bahsedilen ortam koşullarından etkilenmeyen vinç üretimi için yüksek kalitede ekipman kullanmak esastır.
Demir çelik sektöründeki kullanılan vinçlerin ürün çeşitliliği genel olarak; pota vinçleri, şarj vinçleri, kütük profil veya çubuk taşıma vinçleri, hurdalık vinçleri, tandiş vinçleri, CCM hattı ve ekipmanları olarak sıralanmaktadır. Sektörde üretim alanı haricinde, ürünlerin iç lojistik fonksiyonları için de vinçler yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu vinçler de yine hem yüksek kapasiteli hem de yoğun çalışmaya uygun tasarlanır.

Son olarak tamamladığı İçdaş için 10 adet 20 ton kapasiteli kütük vinçleri ve Asil Çelik için 90/20/10 ton kapasiteli şarj vinci, 160/60 ton kapasiteli pota vinci, Ekinciler için 105/30 ton kapasiteli şarj vinci ile VİNÇSAN, demir çelik sektörünün gereksinimlerini anlayarak ihtiyaca özel çözümler sunmaktadır. Sektördeki firmaların tüm talepleri karşılamak için dizayn ve mühendislik çalışması yürüten VİNÇSAN ihtiyaca ve şartlara en uygun vinci üretmektedir.

http://vincsan.com/