Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) DEİK ile birlikte gerçkleştirdiği toplantıya katılan  DEİK/Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk, “Türk start-up'ları ile Finlandiya’nın start-up'larını bir araya getireceğiz ve iki ülke arasında teknoloji köprüsü kurucağız” diye konuştu.

"ASLA PES ETMEYEN BİR ÜLKE"

EGD'nin ekonomiyi gündemde tutmak için başlattığı toplantılarının “Ticari Diplomasi Yolculuğu” isimli  buluşmasındaki konuğu DEİK/Türkiye-Finlandiya İş Konseyi Başkanı Halil Kulluk oldu.

Dünya Gazetesi Yazarı Kerim Ülker'in moderatörlüğünü üstlendiği toplantıda Finlandiya ve Türkiye arasındaki yatırım fırsatlarını anlatan Kulluk, dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya’nın geçmiş yıllarda batının en fakir ülkesi olduğunu anımsattı.

Finlandiya'nın günümüzde dünyanın en zengin ülkeleri arasında bulunduğunu, pes etmediğini ve tek doğal kaynaklarının orman olduğunu kaydeden Kulluk, bu ülkeyle iş yapmayı hedefleyen Türk iş insanlarına şu tavsiyelerde bulundu:

"MAYIS AYINDA BULUŞTURACAĞIZ"

“Finlandiya’da iş kuracaksanız orayı çok iyi anlayın tanıyın startupları eko sistemine hakim olun. Türkiye ile Finlandiya arasındaki köprüyü kuracak olan teknoloji. Hedefe odaklanmak şart. Yönünü belirlersen hedefe ulaşırsın. Ben gençlerden ve olgun gençlerden çok umutluyum. Finlandiya’nın tasarım ruhu Türkiye'nin girişimcilik ruhu birleşince ekip ruhu ortaya çıkacak. Türkiye’de özel sektöre çok iş düşüyor. Devletten tek isteğimiz bize desteği verin yolumuzu açın. DEİK olarak mayıs ayında start-up ve girişimcilik üzerinde toplantılar düzenleyeceğiz. Finlandiyalı ve Türk start-up'ları bir araya getireceğiz."