Değişim Dinamikleri Genel Müdürü Ahmet Nedim Erdemir, her branşta kurumsal uzmanlarla çalıştıklarını ve bu bağlamda rakiplerinden ayrıştıklarını belirterek, “Her sektörde ve branşta kurumsal danışmanlık veriyoruz. Farkımız, sektörü, firmayı ve rakiplerini de tanıyor olmamız. Türkiye’nin en önde gelen kurumlarıyla yaptığımız çalışmalarda, bekleneni aşan sonuçlar yakaladık” dedi.
Erdemir, değişen koşullara, doğru zamanda, doğru enstrümanlarla karşı koyanların, sıkıntıları fırsata çevirdiğinin altını çizerek, şöyle konuşuyor:

“Küçük ve orta ölçekli şirketleri, uzun dönemde büyük ölçekli yapmaya çalışıyoruz. Kurumların cirolarını yükseltmekten ziyade, asırlık ve kalıcı olabilmelerini hedefliyoruz. 
Türkiye’de çok fazla asırlık firma bulunmuyor. 
İleri Batılı toplumlarda, kurumların başına dışarıdan bir profesyonel atanırken, Türkiye’de farklı olarak, yönetimin başında yaygın olarak aileden birini görüyoruz. Çünkü, bakış açımız güven odaklı olarak evrilmiş. Batılı toplumlar ise farklı olarak sistem odaklı bakıyor. 

YERLİ FİRMALARIN YAYGIN YANLIŞI
Burada temel sıkıntı, firmalarımızın işleyişi nasıl kontrol edeceğini bilmemesinde yatıyor. Tepe yöneticiyi de, satın almacıyı da, finansı da, aileden birine emanet ediyor. Çünkü nasıl kontrol edeceğini bilmiyor. Günümüzde ise kurumlarımız yavaş yavaş kontrol mekanizmalarını öğrenmeye başladı. Bu gelişmeyle birlikte, gelen güven, dışarıdan profesyonellerin kuruma getirilmesini de getirdi. İşin temelinde ise kontrol edilebilir bir altyapı tesis edilerek, yönetime profesyonelleri katmalarını öneriyoruz.
 

KNOW HOW’U ÖĞRENEN HOLDİNGLEŞİR

İşletmelerimizin asıl know how’u/ iş yapış şekli yönetim kabiliyeti değil. Tersine, teknik kabiliyetler ve görünen varlıklar iken, uluslararası örneklere baktığınızda ise yönetim kabiliyeti ve know how’u görürsünüz. Yani herhangi bir işi doğru metotları işleterek yatayda büyüyebiliyorlar. 

KOBİ’LERİN İHTİYACI FİNANS MI, YÖN VERMEK Mİ?

Her şirkette farklı bir yönetim stratejisi ile yürüyor. Bir telefon şirketi sadece telefona odaklanırken, bir başkasının aynı markayla kamyon bile ürettiğini görüyorsunuz. Burada temel ayrıdı, yönetim know how’u olarak belirledik. Yönetim kabiliyetini öğrenen kurumların, rahatlıkla holdingleşmeye gittiğini görebiliyoruz.