Dardanel, bu gün gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından yeni yatırımlarını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamayla duyurdu. 4 adet yatırım kararı açıklayan Dardanel’in kararları, 3'ü yeni tesis kurulmasına biri ise yeni arazi alımına ilişkin yatırımlardan oluşuyor. 
Dardanel’in KAP duyurusuna göre, 1000 ton/yıl mamul üretim kapasiteli ve 12 milyon TL harcanacak Çanakkale Boğazında Kara Midye Tesisi yatırımı, Edirne – Enez’de fabrika binasında revizyon yapılarak, günlük 100 ton hammadde işleme kapasiteli Tonbalığı Konserve Tesisi yatırımı, 10.000 ton/yıl mamul üretim kapasiteli Çanakkale Organize Sanayi Bölgesinde Dondurulmuş Deniz Ürünleri Tesisi yatırımı yapılacak.

KEPEZ’DEKİ ÜRETİM TESİSİ TAŞINACAK

Tesis yatırımları dışında Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 112.411 m² büyüklüğünde, %40'ı peşin, kalanı 24 ay eşit taksit ödemeli 9.273.000.-TL bedel ve 1.110.000.- TL katılım payı ödemesi ile arazi satın alınmasına da karar kılan Dardanel, Çanakkale - Kepez'de bulunan üretim tesisimizin bu adrese taşınması konusunda Yatırım Projesi hazırlanmasına karar verdi.