Dardanel, Ekonomist Dergisi'nin "Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında, Anadolu’nun karını en çok artıran üçüncü firma oldu.

108 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ, İLİN EN BÜYÜK ŞİRKETİ OLDU

Çanakkale’de başlayan üretimini Türkiye sınırlarının dışına taşıyarak dünya deniz ürünleri pazarında liderliğe oynayan Dardanel, Türkiye’nin en saygın listelerindeki yükselişini sürdürüyor.

Şirket, bu yıl Ekonomist Dergisi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğiyle 18'incisi hazırlanan "Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasında Anadolu'nun kârını en çok artıran 3. şirketi arasında yer aldı.  

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

Firma aynı zamanda büyüme performansı ile de 2021 yılında 108 sıra birden yükselerek önemli bir atılım gerçekleştirdi ve doğduğu şehrin en büyük şirketi olarak zirvedeki yerini korumayı başardı.

"HER BÜYÜME ADIMIMIZDA KATKIMIZ ARTIYOR"

Konu hakkında görüşlerini paylaşan Dardanel Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, bir kez daha Çanakkale’nin lider şirketi olarak seçilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Kuruluştan itibaren daima en büyük amaçlarının Türkiye’nin gıdada güven veren markası olarak büyümek olduğunun altını çizen Önen, "Bu büyük sorumluluğu yerine getirmek, tüketicimizin güvenini korumak için büyük emek verdik, yurt içinde ve yurt dışında çok ciddi yatırımlar yaptık. Benim en büyük hedefim önce doğduğumuz topraklara layık olmak, daha sonra ülkemizi küresel pazarlarda en iyi biçimde temsil etmek oldu." diye konuştu.

Önen, Çanakkale’den dünyaya açılan bir firma olarak attıkları her büyüme adımında şehire yapacakları katkının da artacağını aktardı.

"GLOBALDEKİ PAYIMIZI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Doğduğu topraklara çok büyük sözü olduğunu ve deniz ürünleri piyasasında dünyada ilk 3’te yer almak istediklerini vurgulayan Önen, yıllar geçtikçe artan ihracat performanslarında önemli bir hız kazandıklarını dile getirdi.

Dünya markası olma yolunda yollarına emin adımlarla devam ettiklerini kaydeden Önen, "Bugün gelirlerimizde ihracatın payı yaklaşık yüzde 20’ye ulaştı. Orta ve uzun sürede ihracat coğrafyamızı genişleterek küresel pazar payımızı artırmayı amaçlıyoruz. Türkiye’de ürettiğimiz ton balığı ve deniz ürünlerini bütün dünya'ya satarak ülkemiz için yarattığımız değeri artırmak istiyoruz." dedi.

ÇANAKKALE'NİN EKONOMİK GELİŞİMİNDE BAŞROLDE

Çanakkale’nin en büyük yatırımcıları arasında yer alan şirket, faaliyetlere başladığı 1984'ten bu yana oluşturduğu üretim gücü ve istihdamla kentin ekonomik gelişiminde önemli rol oynuyor.

Son dönemde Türkiye’deki başarısının yanında dış satımdaki atılımıyla da dikkatleri çeken Dardanel, Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne bağlı İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği "Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni"nde en yüksek ihracat rakamlarına sahip şirketler arasında gösterilerek ödüle layık görüldü. (AA)