Hiçbir kaza yaşanmadan geçirdiği son bir yılı (Ocak 2020-Ocak 2021) AKUT Arama Kurtarma Derneği ile yaptığı iş birliğiyle kutlayan Danone Türkiye Sütlü Ürünler Lüleburgaz Fabrikası, AKUT’a bağışta bulunacak.
Sıfır kaza hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Danone Türkiye Sütlü Ürünler Lüleburgaz Fabrika Müdürü Özlem Taşdemir, çalışanlarının sağlığını ve güvenliğini sağlamayı öncelikleri olarak kabul ettiklerini ve  bu doğrultuda olası riskleri değerlendirerek her türlü önleyici tedbiri aldıklarını belirtti. Kazasız geçirdikleri son bir yılı kutlarken hem iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışanlarının farkındalığını artırmayı hem de AKUT’a destek olmayı hedeflediklerini aktaran Taşdemir, ayda bir kez olmak üzere onlar adına AKUT’a bağışta bulunarak iyiliğe dönüştüreceklerini söyledi. 

FARKINDALIK SAYESİNDE HAYATLAR KURTULACAK

Sadece gönüllülerin özverili çalışmaları ve bağışlarla var olmaya ve hayat kurtarmaya devam ettiklerine dikkat çeken AKUT Arama Kurtarma Derneği Başkanı Recep Şalcı ise, yurt içi ve yurt dışında yaptıkları operasyonlar, özel kuruluşlar ve kamu kurumları ile yürüttükleri ortak projelerle sayısız hayata dokunduklarını söyledi. Danone ile yaptıkları bu iş birliği sonucu, hayat kurtarmanın çift taraflı çalışacağını ifade eden Şalcı, bir tarafta iş kazalarında yükseltilecek farkındalık sonucu hayatların kurtulacağını söyledi.
-