Türkiye, Ukrayna vatandaşları içina sağlık turizminde en popüler ülke oldu. 

Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) açıklamasına göre, TÜROB yetkilileri, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (UITT) yapılan temaslar sonucunda, pazarla ilgili bir araştırma raporu yayınladı.

Hazırlanan rapora göre, günümüzde olumsuz etkileri hala süren Çernobil felaketinden etkilenen Ukraynalılar, tedavi amaçlı olarak da Türkiye'yi tercih ediyor.

Hastalıklarının tedavisi için farklı ülkeleri umut kapısı olarak gören Ukraynalıların sayısı her geçen gün artarken, en çok tercih edilen ülke ise Türkiye oldu.

Kanser Hastalarının % 40'ı Tedavi İçin Yurt Dışını Tercih Ediyor

TÜROB Başkanı Timur Bayındır’ın açıklamasına göre Ukraynalı hastaların, Türkiye'yi tercih etmelerinin en önemli sebepleri kanser teşhisi ve tedavisi, ortopedi hastalıklarının tedavisi ve Da Vinci Robot yöntemiyle tedavi.

Uluslararası Sağlık Turizmi Doktorları Birliği tarafından verilen bilgilere göre, Ukrayna'da kanser hastalarının yüzde 40'ı, nörolojik hastaların yüzde 10'u, ortopedik hastaların yüzde 6'sı, teşhis arayan hastaların yüzde 8'i ve kemik iliği nakli yaptırması gerekenlerin ise yüzde 6'sı tedavi için yurt dışını tercih ediyor. Bunların yanı sıra oftalmoloji, üroloji, solunum sistemi, kulak burun boğaz hastalıklarının tedavisi ve estetik cerrahi için de yurt dışında tedavi tercih ediliyor.