SAKARYA (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, cumhuriyet tarihinin en yüksek ay ihracatına 15,7 milyar dolarla ekim’de ulaştıklarını belirterek, "Sırada cumhuriyet tarihinin en yüksek kasım ayı ihracatı ve yeni yıldan sonra  cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatının açıklanması var." şeklinde konuştu.
TİM Başkanı İsmail Gülle, Türkiye'nin 72 bin 500 ihracatçısı olduğunu vurgulayarak, ihracatçıların ülke adına, Türkiye'nin her noktasında 27 sektörde üretip, ihraç ettiğini söyledi.
Lojistik kavramının, her dönemde stratejik önemde olduğunun altını çizen Gülle, "Çin'den Avrupa'ya giden İpek Yolu tren projesinden, limanlara ve havalimanlarına kadar ki gelişmeler, üretimi, en hızlı ulaştırmak için, çünkü, dünya erken gelen ürünü alıyor.

EN YÜKSEK KASIM İHRACATI AÇIKLANACAK


"Cumhuriyet tarihinin en yüksek kasım ihracat rakamını açıklamaya hazırlanıyoruz.” diyen Gülle, 
2018’in tamamında 170 milyar dolar ihracata doğru gidildiğini, ve ihracatçıların, 2018’in her bir ayında, yeni bir rekor kırdığını kaydederek, 
“Tarihimizin en yüksek kasım ayı ihracatına 15,7 milyar dolarla ekimde ulaştık. Bu ay cumhuriyet tarihinin en yüksek kasım ayını, sene sonunda ise cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracatını açıklayacağız.”dedi.