Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ndeki 25 fabrika ve 4 projenin toplu açılışını gerçekleştirdi. Bakan Varank, makinadan tekstile, gıdadan yapı elemanlarına kadar farklı sektörlerde üretim yapan fabrikaların 650 kişiye istihdam sağladığını ve yatırım tutarının 320 milyon TL olduğunu söyledi.

"DESTEKLERİ SONUNA KADAR HAK EDİYORLAR"

Varank açılışta yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak yatırımcıları desteklerken önemli projelere de imza attıklarını ifade ederek "Tesislerin birçoğu bakanlığımızdan teşvik belgesi alarak kuruldu. Bu belgeler sayesinde cazip avantajlardan faydalandılar. Çorum’a ve ülkemize yaptıkları katma değeri düşününce bu desteği sonuna kadar hak ettikleri de bir gerçek." dedi.

Teşviklerin yanı sıra Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan desteklerle birlikte bütçelerinin toplamı 8 milyon TL'yi geçen dört önemli projeyi de Çorum'a kazandırdıklarını söyleyen Varank, "Çorum Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz Çoruminia, Veli Paşa Hanı ve Çatak Tabiat Parkı projeleri sayesinde turizminin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Benzer şekilde SOGEP çerçevesinde destek verdiğimiz 'Güçlü Kadın Güçlü Gençlik Projesi' ile istihdam atölyeleri kuruyoruz. Bu sayede sanayiye kalifiye iş gücü yetiştirirken, kadın istihdamını da artırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ÜRETİM VE İSTİHDAMIN DİNAMOSU OLACAK"

Çorum ve Amasya’da yeni yatırımlara devam ettiklerini belirten Bakan Varank, Merzifon'da üretim ve istihdamın dinamosu olacak 20 fabrikanın açılışını gerçekleştirdikten sonra Çorum'da 320 milyon TL yatırım tutarına sahip 25 fabrikanın açılışını yaptıklarını dile getirdi.

Dünyanın zor sınavlar verdiği dönemlerden geçildiğini bildiren Varank, başta savunma sanayi olmak üzere her alanda yurt dışına teknolojik ve ekonomik bağımlılığı minimuma indirecek hamleler gerçekleştirdiklerini dile getirerek bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Milli Teknoloji Hamlesi vizyonunun son derece yerinde ve doğru bir strateji olduğunun altını çizdi.

"İHRACATTA YÜZDE 300 ARTIŞ GERÇEKLEŞTİ"

Bakan Varank, Çorum'un 2021 yılında ihracatın 2020 yılına kıyasla yüzde 300 artışla 2 milyar 600 milyon dolara yükselttiğini işaret ederek, yatırımcılara teşekkürlerini iletti.

Varank açılış töreni sonrasında kentteki iş insanlarıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) konferans salonunda istişare toplantısında bir araya gelirken, toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal katılım sağladı. (AA)

EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK" EGE TEKSTİL İHRACATÇILARININ GÜNDEMİ "SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK"