Coca-Cola İçecek A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada; ''Net kar, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde 556 milyon TL iken, bu yılın aynı döneminde güçlü operasyonel karlılıkla birlikte 857 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Net satış gelirleri konsolide bazda yüzde 29,2 gibi güçlü bir büyüme kaydetmiştir. Bu güçlü performansın ardında, artan hacimlerle birlikte çoğu faaliyet gösterdiğimiz ülkede yerel para birimi cinsinden ünite kasa başına net satış gelirinin artması ve kur çevrim farkının olumlu etkisi yer almıştır. “denildi. Net satış gelirlerindeki büyümeye hem Türkiye hem de uluslararası operasyonlarının olumlu katkı sağladığı belirtildi.  

Olumlu kur çevrim farkı etkisi hariç bakıldığında net satış gelirleri yine güçlü bir performans sergilediği ve yüzde 17,8 arttığı iletildi.

“Konsolide bazda ünite kasa başına net satış geliri, değer büyümesi yönetimi, fiyat ayarlamaları ve toplam satış hacmi içinde gazlı içecekler kategorisinin payının geçen senenin üçüncü çeyreğine göre daha yüksek olması ile birlikte yüzde 26,9 oranında artmıştır. Kur etkisinden arındırılmış ünite kasa başına net satış geliri ise yıllık bazda yüzde 15,7 artış kaydetmiştir.

Türkiye'de ünite kasa başı net satış geliri bu dönemde yıllık bazda yüzde 25,8 artmıştır. Gazlı içeceklerin toplam hacim içindeki artan payı, fiyat ayarlamaları ve değer büyümesi yönetimi, hacimlerdeki hafif daralmayı telafi etmiş ve net satış gelirinin yüzde 20,8 oranında büyümesini sağlamıştır. Uluslararası operasyonlarımızın net satış geliri, doğru pazar stratejileri, fiyat ayarlamaları ve kur çevrim farkının olumlu etkisine ek olarak hacim artışının da desteği ile yüzde 36,7 artarken, kur etkisinden arındırılmış büyüme ise % 15,2 olmuştur. Yılın üçüncü çeyreğinde ünite kasa başına net satış geliri yıllık bazda yüzde 27,9 artarken, kur etkisinden arındırılmış ünite kasa başına net satış geliri ise yüzde 7,8 artmıştır” denildi.