Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek’in CFO’luğuna Andriy Avramenko seçildi. 1999 yılından beri Coca-Cola sisteminde çeşitli görevlerde bulunan Avramenko halen Coca-Cola Şirketi Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Grup İş Geliştirme Direktörü ve Coca-Cola Beverages Afrika Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Avramenko Coca Cola İçecek’teki yeni görevine 1 Ocak 2019 itibariyle başlayacak.

Ukrayna’da Kiev Devlet Üniversitesi Uluslararası İktisat Bölümü’nden yüksek lisans derecesine sahip olan Andriy Avramenko, Coca-Cola İçecek’teki CFO görevine 1 Ocak 2019 itibariyle başlayacak. Avramenko, kariyerine 1994 yılında Arthur Andersen Kiev ofisinde başladı. 1994’te İç Denetçi olarak Coca-Cola Şirketi bünyesine katılan Avramenko, geçtiğimiz 20 yıl boyunca Coca-Cola Şirketi’nde Birleşme & Satın Almalar Müdürlüğü, Global Meyve Suyu Tedarik Zinciri Geliştirme Direktörüğü, Hindistan & Güney Batı Asya Meyve Suyu Kategorisi Genel Müdürlüğü, Strateji Genel Müdür Yardımcısı ve Gazsız İçecekler Genel Müdürlüğü ve Avrasya & Afrika Bölgesi’nden Sorumlu Birleşme & Satın Almalar Grup Direktörlüğü yaptı. 

Coca-Cola İçecek hakkında 



Coca-Cola sisteminde satış hacmine göre altıncı sırada yer alan Coca-Cola İçecek (CCI), The Coca-Cola Company markalarından oluşan gazlı ve gazsız içeceklerin üretim, satış ve dağıtımını gerçekleştiriyor. Aynı zamanda CCI, Türkiye, Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan, Ürdün, Irak, Suriye ve Tacikistan’da 9 bine yakın çalışanı ile faaliyet gösteriyor.