Özel kimyasallarda bir dünya lideri olan Clariant, Türkiye'nin hızla büyüyen plastik sektörüne yenilikçi ve sürdürülebilirlik odaklı desteğini sağlık ve beslenme, hareketlilik, kentleşme ve yaşam tarzı mega trendleri ekseninde sunmak üzere Plast Eurasia İstanbul 2018 Fuarı’na katıldı. Clariant’ın katkı maddeleri, masterbatch’ler ve pigmentler iş birimlerinin ürün ve çözümleri daha yüksek güvenlik ve konfor, çevreyle uyumlu üretim, daha güvenilir ve temiz enerji gibi konulara çözüm getiriyor. Mega trendlerin getirdiği talepler doğrultusunda "Döngüsel Ekonomi" gibi özel endüstri hedeflerinin etkilerini dikkate alan ürünler, "Plastiğin Geleceği"ne odaklanarak plastik uygulamalarının ürün gereksinimlerini şekillendiriyor. 

RENKLENDİRMENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİNİ ARTIRMA

Clariant, moleküler yapısında hiçbir halojen içermeyen PV Fast® Yellow H4G adlı parlak, yeşilimsi sarı bir pigment tanıttı. FDA onaylı ve EU 2010/* ile uyumlu olan pigment Çin GB 9685 listesinde de yer alıyor. Pigmentin ışığa ve hava koşullarına karşı dayanıklılığı ise çok iyi. Ambalajlama sektöründe kullanılabileceği gibi dış mekan uygulamalarında ve çeşitli tüketim mallarında da kullanıma uygun. Moleküler yapısında halojen bulunmaması ile ışığa ve dış ortam koşullarına dayanıklı olması, döngüsel ekonomide plastikler için daha uzun kullanım ömrü ve geri dönüştürülebilirlik taleplerini karşılıyor.

HEM SÜRDÜRÜLEBİLİR HEM YÜKSEK PERFORMANSLI KATKI MADDELERİ

Clariant’ın tanıttığı katkı maddeleri, sürdürülebilirlik ve performans düzeyi konusunda ezberleri bozarak, lider performans gösteren değerli çözümler üretiyor: Licocare® RBW “pirinç kepeği waxları” elektrik-elektronik ve otomotiv gibi yüksek ısılarda zorlu uygulamalar için geliştirildi. Normalde bertaraf edilen ya da kompostlaştırılan pirinç kepeğinden üretildiği için gıda kaynaklarını tüketmiyor. Licocare RBW waxları, mükemmel iç ve dış kaydırıcılık özelliğiyle akışın daha pürüzsüz olmasını sağlıyor. Yüksek ısı gerektiren polimerlerde sararmaya karşı mükemmel direnç gösterirken, polikarbonat araba farları, polyester (PBT) elektrik prizleri, polyamid ve kaput altı parçaları, poliüretan film ve levha üretim gibi kritik aplikasyonlarda iyileştirilmiş pigment dispersiyonu sağlıyor. 
Exolit® OP 1400, halojensiz alev geciktirme performansı ve düşük duman toksisitesi özelliklerini, Yaşam Tarzı, Hareket ve Kentleşme mega-trendleri kapsamında çok kullanılan, sıcak ve nemli ortamlara maruz kalan polyamidlere taşıyor. 0,4 mm kalınlığa kadar UL 94V-0 derecesini koruyan ürün, müşteri uygulamalarında eko-etiket taşımayı kolaylaştırıyor.
AddWorks® TFB 117 ile günümüzün yaşam tarzı trendlerini yakalayacak polyamid esaslı tekstillerin daha verimli ve sürdürülebilir şekilde üretilmesi mümkün oluyor. Düşük işlem sıcaklıklarında bile daha kararlı ve pürüzsüz işlenebilirlik sağlayan bu stabilizör dakikada 5,500 m'ye varan eğirme hızlarında bile kopmaların düşük seviyede kalmasını sağlıyor. Isı ve ışık kararlılığını, mekanik özellikleri önemli derecede arttıran ürün, elyafların derinlemesine ve homojen boyanmasını da kolaylaştırıyor.