(AA) - CK Enerji çalışanları, engellilerin hareket özgürlüğüne verdikleri değerle, ‘Hayatı Aydınlat Konserleri’ başlığı altında, bir süredir konser organizasyonu yapıyorlar. Konser geliriyle ise akülü tekerlekli sandalye şarj istasyonları kuruyorlar. İşte bu şarj istasyonlarına Taksim'le devam ettiler.
Böylece, CK Enerji'nin konser geliriyle kurduğu şarj istasyonu tesisleri, Taksim'le birlikte, sadece İstanbul Avrupa Yakası’nda 14'e çıktı.
Taksim Meydanı'nda 1 Aralık’ta açılan, akülü sandalye ücretsiz şarj tesislerine, bir istasyon  daha eklendiği belirtildi. CK Enerji, istasyon sayılarını daha da artıracağını bildirdi.

CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, bedensel engelli vatandaşların hayatın içinde daha fazla bulunması hedefiyle, çalışanların projesinin ulaştığı noktadan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

AVRUPA YAKASINDAKİ KAÇINCI ŞARJ İSTASYONU?

Hayatı Aydınlat Projesi ile biri CK Enerji Boğaziçi Elektrik Genel Müdürlüğünün önünde, 12’si metro duraklarında, toplam 13 akülü sandalye şarj istasyonu kurduklarını söyleyen Bakal,
“Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle Taksim’deki 14. İstasyonu açtık. Hedefimiz 2019 sonunda İstanbul Avrupa Yakası’ndaki akülü sandalye şarj istasyonu sayımızı 25’e çıkardık.

140 KİLOMETRE KESİNTİSİZ HAYAT

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne küçük bir hediye vermek istediklerini söyleyen Bakal, 13 akülü şarj istasyonu ile metro hattında 54 ve metrobüs hattında da 52 kilometre olmak üzere toplam 106 kilometrelik bir alanda engelsiz bir alanı yaşama dahil ettiklerini açıkladı.

Bakal, bir yıl içinde akülü sandalye şarj istasyonlarının tramvay hatlarındaki 33 kilometreyi de içine alacağını belirterek, 2019 sonunda engelsiz vatandaşlarımızın 140 kilometrelik bir bölgede, kesintisiz bir hayatı olabileceğine işaret etti.