T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2012 yılında tescil edilen ve sektördeki ilk Ar-Ge Merkezi’ni kuran Elvan Gıda, böylece Ar-Ge çalışmalarını daha organize ve sistematik bir hale getirdi. Elvan Gıda Fabrikalar Müdürü Gürcan Güler, Ar-Ge Merkezlerinin bünyesinde TÜBİTAK ve üniversiteler ile ortaklaşa çalışarak patentini aldıkları ürünler olduğunu dile getirdi. 

BAŞARILI ÖĞRENCİYE İSTİHDAM İMKANI

Üniversitelerin ilgili fakültelerinden son sınıf öğrencileri ile yetkili öğretim görevlilerinin desteği sayesinde ortak proje bazlı çalışmalar geliştirdiklerini söyleyen Güler, “Başarılı projeler gerçekleştiren öğrencilerimize Ar-Ge Merkezimizde iş imkanı sunduk.” dedi. 

Güler sözlerine şöyle devam etti; “Her yıl yaz dönemlerinde düzenlediğimiz Elvan Akademi bünyesinde ülkemizin farklı üniversitelerinde Gıda, Kimya, Endüstri ve İşletme bölümlerinde öğrenim gören 50’ye yakın öğrencimizi, mezuniyet sonrası iş hayatına adaptasyonunu sağlayacak çalışma programları uyguluyoruz. Ar-Ge Merkezimizdeki tüm teçhizat ve ekipmanları öğrencilerin hizmetine sunuyor, Ar-Ge Merkezi uzmanlarımızın katılımıyla oluşturulan her bir proje grubu; yeni ve inovatif ürün geliştirme, üretime adaptasyon, pazarlama faaliyetleri, satış koşulları oluşturma, finans yönetimi gibi başlıklarda projeler hazırlıyor. Akabinde, projeler değerlendirmeye alınarak dereceye giren projeler yeni ürün tasarımlarına dahil ediliyor. Ar-Ge Merkezimiz bünyesindeki bu çalışmalar yıllık bazda düzenli olarak devam etmektedir.”

HEDEF, EKONOMİYE FAYDA SAĞLAMAK

Elvan Ar-Ge Merkezi’nin geniş kapsamlı çalışmaları sonucunda, özellikle dış pazarlara katma değerli ve inovatif ürünlerin sunulmasının amaçlandığını kaydeden Güler, böylece marka değerinin, bilinirliğinin ve özellikle güvenilirliğinin artmasını sağladıklarını söyledi.

Elvan Gıda bünyesinde makina ve ekipmanlar imal ederek pazarda taklit edilemeyen ürünler ile farkındalık yaratmak istediklerini ifade eden Güler, “Amacımız, karlılığı ve sektörel gelişimimizi sürekli kılmak, dış pazarlarda diğer ülkelerin ürettiği ürünler ile daha avantajlı rekabet koşulları oluşturabilmektir. Ayrıca ülkemiz ekonomisine sürekli ve artan oranda fayda sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.