Beyaz eşya üreticisi Çinli Haier, Eskişehir’e 40 milyon Euro’luk fabrika yatırımı yaptı. Fabrikada, yıllık 1 milyon adet kurutma makinesi üretimi ile yaklaşık bine yakın kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

40 Milyon Euro’luk yatırım ile kentte 960 kişiye iş olanağı sağlanacağını söyeyen Haier Europe Üretim Direktörü Mehmet Ali Karasu, 800’ü mavi yaka, 100’ü beyaz yaka ve 60’ı destek personeli olmak üzere toplamda 960 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını belirti. Tesiste ilk yıl için kapasitenin 1 milyon adet olmasının hedeflendiğini ifade eden Karasu, gelecek yıllarda maksimum kapasitenin yılda 1 milyon 500 bin adet olacağını söyledi.

Haier’in kendi sınıfı içerisindeki en iyi fabrikalarından birisi olacağını vurgulayan Karasu, Son teknoloji ve tam otomasyonlu bir boyama hattı ve tambur hattının yanı sıra tamamen dijital ve hatasız bir kalite kontrollerinin olacağını belirtti. Yıkama platformumun Eskişehir’de genişletilmesi ile tüm standart boyutlu kurutucu modelleri için yeni bir platform sağlayacaklarını aktaran Karasu, özellikle HP modellerinde olmak üzere tüm kurutuculardan daha iyi performans sağlaması için yeni bir temel ile ürün gamı esnekliğinde iyileşme sağlanacağını belirtti.

10 MİLYON KULLANICI HEDEFLİYOR

Misyonlarının 2023 yılına kadar yüzde 100 akıllı ev bağlanabilirliğinin yanı sıra 10 milyon kullanıcıya ulaşmak ve böylece Avrupa’da akıllı ev noktasında tüketicilerin birinci tercihi olmak olduğunu ifade eden Karasu, bu hedefe ulaşmak için bölgede yapay zeka (A.I.), IoT ve yenilikçi tesislere önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti.