Çin’in dijital devi Tencent, yılın ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Toplam gelirler, bir önceki senenin aynı dönemine göre 25 artış yakalayarak 20,6 milyar dolara ulaştı. Dönem karı ise yıllık yüzde 67 artış ile 7,5 milyar dolara yükseldi. Şirketin net kar marjındaki artış ise yüzde 27’den yüzde 36’ya çıktı. WeChat, Kuaishou ve QQ gibi aplikasyonların sahibi, ilk üç ay içerisinde 17,2 milyar avro değerinde bir ciroya ulaştı. Bu rakam bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 oranında bir artışa denk geldi. 

“ÖNEMLİ BİR BÜYÜME RAKAMINA ULAŞTIK”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Tencent Yönetim Kurulu Başkanı Pony Ma Huateng, “Tüm çalışma alanlarımız bu dönemde daha iyi ürün ve hizmet sağladı. Neticesinde önemli bir büyüme rakamına ulaştı. Ancak firmanın faaliyetlerinin kalbinde sürekli olarak video oyunları var. Son aylarda Tencent, sektördeki çabalarını katladı. Geçtiğimiz yıl Kaliforniya’da yeni bir video oyunları stüdyosunun, canlı yayın için bir süper platformun açıldı. Ayrıca Fransız video oyunlarının başta geleni Voodoo’nun katılımını duyurdu” dedi.       

60 YENİ VİDEO OYUNU LANSE EDECEK 

Bu çabaların ürünleri görülmeye başladı. Nitekim yılın ilk çeyreğinde video oyunları, Tencent’in toplam etkinliklerinin üçte birini oluşturdu. Buna karşılık korona krizi yavaşladıkça firmanın akıllı telefonlardaki oyunlarında büyüme temposu düşüyor. Ancak yine de bu alanda geçen yılın aynı dönemine kıyasla kaydedilen büyüme oranı, Çin’de çok popüler olan Honor of Kings ve Peacekeeper Elite gibi oyunlar sayesinde yüzde 19 oldu. Ayrıca yurt dışından sağlanan girdiler de ilerlemeyi sürdürdü. Bu hızı düşürmemek isteyen firma önümüzdeki süreçte 60 yeni video oyunu lanse edecek.”