Beyaz çimento oyuncularından Çimsa, 2022 yılı ilk çeyrek finansal sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre geçen yılın aynı dönemine göre, cirosunu yüzde 112 artırarak 639 milyon TL’den 1.355 milyon TL’ye çıkaran firmanın net kârı ise 124 milyon TL olarak gerçekleşti.

"SÜREÇ, ENTEGRE VE DİSİPLİNLİ ÇALIŞMAMIZIN BİR ÜRÜNÜDÜR"

Firmalarının ilk çeyrek rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çimsa CEO’su Umut Zenar, "Sabancı Holding ve Çimsa’nın, uluslararası gücü ve vizyonundan yola çıkarak çimento sektöründe küresel alanda faaliyet gösterdiğimiz her yerde sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmayı sürdürüyoruz." dedi. Zenar, geçen senenin ikinci yarısından itibaren başlayan ve son çeyrekte kuvvetlenerek süren girdi maliyetlerinin artış trendine karşın 2021 yılını başarılı finansal sonuçlar ile kapattıklarını dile getirdi.

Yılın ilk çeyreğinde de yakıt ve elektrik maliyetlerine ilave olarak motorin fiyatları ile enflasyonda yaşanan artışların şirketin operasyonel kârlılığını büyük oranda etkilediğini kaydeden Zenar, buna rağmen operasyonel verimlilik konusundaki aksiyonlarla güçlü finansal performansını devam ettirdiklerini söyledi.

Ayrıca sergiledikleri dış satım performansıyla operasyonları desteklemeyi ve bütün paydaşlarına ilave değer oluşturmayı sürdürdüklerini belirten Zenar, "Yılın ilk çeyreğinin sonunda ihracatımızı bir önceki yılın benzer dönemine kıyasla yüzde 22 artırarak 70 milyon dolara taşıdık. Söz konusu süreç, firmamızın sergilediği stratejik, entegre ve disiplinli ekip çalışmasının ürünüdür” dedi.

IVECO GROUP’TAN 2028 STRATEJİK PLANI BEYANI IVECO GROUP’TAN 2028 STRATEJİK PLANI BEYANI

"YENİ YATIRIMIMIZ İLE FOSİL YAKIT TÜKETİMİMİZİ AZALTACAĞIZ"

Çimsa CEO’su Zenar, yılın ilk çeyrek döneminde sürdürülebilirlik konusundaki stratejik adımlara bir yenisini daha ekledikleri Afyon Atıktan Türetilmiş Yakıt Besleme Tesisi'nin 52 milyon TL yatırım ile planladıkları sürede tamamladıklarını dile getirerek, "Söz konusu yatırım sayesinde Çimsa Afyon Fabrikası’ndaki fosil yakıt tüketimi ilk fazda yüzde 35 azalacak. Ek olarak senelik 46 bin 200 ton karbondioksitin havaya salınmasının önlenmesini hedefliyoruz. Bu miktar 23 bin hektarlık orman alanının yıllık bazda karbon yakalama kapasitesine eş değer." ifadelerini kullandı.

Firmalarının tüm tesislerinde alternatif yakıt kullanımını artırarak daha sürdürülebilir bir üretim yapmak istediklerini aktaran Zenar, böylece çevreye olan sorumluluklarını yerine getirmeyi ve farklı sektörlerdeki atıkları döngüsel ekonomiye geri kazandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

"ENTEGRE RAPORUMUZDA BUGÜNÜ NASIL ŞEKİLLENDİRDİĞİMİZİ PAYLAŞTIK"

Umut Zenar, 2016'dan bu yana düzenli bir şekilde faaliyet raporu ve sürdürülebilirlik raporunun ortaklaşa yer aldığı "Entegre Faaliyet Raporu"nu yayımladıklarını, 2022'nin ilk çeyreğinde 2021 yılı Çimsa Entegre Faaliyet Raporu'nu yayımladıklarını ifade ederek rapor hakkında şu bilgileri verdi:

"Raporda finansal hedefler ve sürdürülebilirlik ajandası açısından başarılı bir performans sergilediğimiz açıkça görülüyor. Ayrıca finansal çıktılarımız ve sürdürülebilirlik ajandamızı nasıl birleştirdiğimizi, gelecek nesiller için bugünü nasıl şekillendirdiğimizi de paylaştık." 

Geçmişte olduğu gibi bugün de yatırımcılar, hissedarlar ve diğer bütün paydaşlar için sürdürülebilir kârlılık amacıyla çalıştıklarının altını çizen Zenar, bu sene de söz konusu anlayışla faaliyetlerine aralıksız devam ederek başarılı sonuçlara ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.