Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) tarafından çimento sektörünün ilk 4 aylık sonuçları açıklandı. 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi sektörlerinden olan çimento sektörü Ocak-Nisan verilerine göre; iç satışlarda yüzde 15,42 artış yaşarken; bölgesel bazda yapılan satışlarda en büyük artış Doğu Anadolu bölgesinde tespit edildi.

Evvelki yıl yaşanan zorlu kış şartlarından sonra bu yılın ilk aylarında beklenmedik şekilde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle, üretim ve satışlarda çok yüksek artışlar yaşandığını belirten Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bu artış oranlarının Mart ve Nisan aylarında aylık bazda normale seviyeye indiğini belirtti.Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir; “TÜİK verilerine göre, 2018 yılı Ocak-Nisan döneminde, ihracatımızı (çimento+klinker) en çok artırdığımız ülke Haiti olurken; bu ülkeyi A.B.D ve Ganatakip ediyor. Sadece Nisan ayı verilerileri incelendiğinde ise  en çok çimento ihracatının A.B.D’ye yapılcdığı görülmektedir.” dedi.

TÇMB Hakkında

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Dernek statüsüyle 1957 yılında kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye’deki 49’u entegre, 17’si öğütme tesisi olmak üzere, toplamda 66 kuruluşu temsil eden TÇMB, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş tek temsilcisidir. 1972 yılından beri Türk çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne üye olan TÇMB aynı zamanda da araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası iş birliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla iş birliği gibi daha birçok farklısorumluluğu da başarıyla yürütmektedir. Avrupa Çimento Birliği'nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÇMB, aynı zamanda Türk çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de sağlamaktadır.