ERZURUM (AA) - TTürkiye'nin ileri gelen hayvancılık merkezlerinden birisi Erzurum'da, hayvancılığın desteklenmesi ve geliştirilmesi amaksadıyla çiftçilere 1 milyon liralık yem bitkisi tohumu verilecek.

Verimliliği sebebiyle kırmızı et üreticiliğinde önemli yeri bulunan tritikale ve macar fiğinin üretimimin yaygınlaştırılması maksadıyla Erzurum Valiliği ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında protokol gereçkleştirildi.

Çiftçi ve besicilere dağıtılacak 1 milyon liralık tohum desteğiyle kırmızı et üretiminde verim sağlanması hedefleniyor..

Erzurum Valisi Okay Memiş, DAP İdaresinde gereçkleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, Erzurum Valiliğinin imkanları dahilinde, çiftçi ve besicilere 2018 senesinde 440 ton yem bitkisi tohumu desteği sağladığını beklirtildi.

Hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla 1 milyon lira değerinde yem bitkisi tritikale ve macar fiği tohumu desteği verileceğini belirte Memiş, DAP İdaresinin Erzurum'un kırsal kalkınmasında, hayvancık, tarımı, turizm, ve sanayi alanlarının gelişmesinde çok büyük katkılar sağladığını söyledi.

DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir de bölgedeki hayvancılığın altyapısının iyileştirilmesi, bitkisel üretimin yaygınlaştırılması ve meralardaki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihtiyacının karşılanması için gerçekleştirilen projelerin desteklendiğini  belirtti.